tânără gravidă în opt luni, în comă după ce a pierdut copilul în timpul unei operații la mediaș

Disperare și tristețe în sânul unei familii din Mediaș. Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare, prin nașterea unui copil, s-a transformat în câteva zile într-o adevărată tragedie.

Totul a început miercurea trecută, când tânăra a mers la Spitalul Municipal din Mediaș, pentru că se simțea rău.

Fiind gravidă în opt luni și jumătate, medicii medieșeni au decis să o opereze de urgență, pentru că avea și o hemoragie. În timpul operației s-a constatat că micuțul era deja mort și s-a descoperit și o boală rară, specifică femeilor gravide.

Pentru că după operație evoluția bolii nu s-a stopat, s-a decis transferul tinerei în Spitalul Județean Sibiu, acolo unde a mai suferit încă câteva intervenții chirurgicale.

”In urmă cu o săptămână s-a prezentat o gravidă în stare destul de gravă. Când s-a prezentat deja fătul era decedat în uter. Datorită unei boli numită dezlipire de placentă urmată de apoplexie utero placentară. S-a intervenit chirurgical. A fost nevoie să se scoată pe lângă copil și uterul. Totuși boala respectivă și-a continuat evoluția destul de brutal, astfel încât a fost nevoie să se facă transfuzii masive de sânge și de plasmă. Iar în continuare în momentul în care depozitul nostru de sânge și plasmă s-a terminat, am fost nevoiți să o transferăm la Sibiu. (..) Din câte știu eu deocamdată viața ei este în pericol”, a explicat doctorul Truța Jean Mircea – director medical la Spital Municipal Mediaș.

Deocamdată familia tinerei nu a depus nicio plângere și se roagă pentru ca aceasta să își revină și să iasă din situația critică în care se află.

 

Ultima oră

Comentariul meu