te doare capul? șapte metode să alini durerea de cap

Dacă te doare capul, înainte de a lua medicamente e mai bine să cauți sursa durerii de cap. Întotdeauna durerile de cap au o cauză. Elimini cauza, nu te mai doare capul.

Sunt multe cauzele care provoacă durerile de cap, dar printre cele mai comune sunt:

  • Schimbări bruște în dietă
  • Stres
  • Somnul prelungit sau prea puțin somn
  • Multe ore de muncă în fața calculatorului
  • Sarcini la serviciu sau la școală care necesita multe ore de solicitare a ochilor
  • Probleme de postură la școală sau la serviciu

Durerile de cap când durează mult și devin foarte intense pot provoca amețeli, stare de rău general și vărsături. Incearcă câteva din leacurile naturale de mai jos pentru a elimina tensiunea și durerile de cap sau migrenele.

1. Apa

Una dintre cauzele cele mai comune ale durerii de cap este deshidratarea. Că e iarnă sau vară, trebuie să bem suficientă apă pentru ca toate organele corpului nostru să fie hidratate, altfel ele intra pe avarie și apar durerile. Când începi să simți primele semne ale unei dureri de cap, bea un pahar de apă cu putină lămâie și în următoarele ore continuă să te hidratezi la fel. Poti aduce apă în organism și prin intermediul fructelor și legumelor. În niciun caz nu bea sucuri carbogazoase sau băuturi ce conțin zahăr sau alcool. Durerea va fi mai intensă.


2. Masaj la baza craniului, gât sinusuri, nas și loburile urechilor

Masarea acestor zone îmbunătățește circulația sangvină și scade tensiune. Mișcarea trebuie să fie una lejeră, în cercuri, punând o ușoară presiune cu buricele degetelor.

O altă variantă de masaj este cu două mingi de tenis puse într-o șosetă legată la capăt. Ne întindem pe spate, punem cele două mingi sub cap, la baza craniului și ne relaxăm. Unoeri la început nu e prea comod, dar pe măsură ce petrecem ceva timp, se simt și efectele și durerea cedează. Acest remediu are efect  în special în cazul durerilor de cap provocate de sinuzită.

[related limit=”5″] 

3. Gheața

Pune gheața pe frunte într-o pungă ermetică  învelită într-un prosop subțire. Este o soluție rapidă pentru durerea de cap, care pe lângă alinare sau eliminare, îmbunătățește circulația.

4. Relaxare și odihnă

O cauză des întâlnită a durerii de cap este stresul, grijile și lipsa de somn. Prin durerea de cap, corpul îți transmite că e momentul să o lași mai încet și să te relaxezi, să te gândești la tine. Întindete comod, relaxeazăte și dormi puțin dacă simți nevoia.

5. Apa caldă

Punând la baza craniului și pe gât o pungă cu apă caldă, o pătură electrică este un alt remediu eficace și rapid. Dacă îți place, poți să faci chiar și o baie fierbinte cu sare de baie cu lavandă.

6. Infuzia de mușețel

Mușețelul are efecte și în cazul durerilor de cap. La primele semne ale unei dureri de cap, bea o infuzie dintr-o lingura de mușețel și o cană cu apă fierbinte. Lasă cinci minute ca uleiurile volatile să fie eliberate și bea-o. Poți bea 3 sau patru cani pe zi.

7. Aromaterapia

Pentru durerile de cap putem folosi și uleiuri esențiale. Cele mai utilizate sunt Ulei de Lavandă, Ulei de Mentă, Ulei de Eucalipt sau Ulei esențial de Mușețel.  Poți face și un amestec pentru masaj, cu cinci picaturi de ulei de rozmarin, cinci picaturi de ulei de nucșoară, cinci de lavandă și 200 ml de ulei de măsline sau de migdale. Amestecul se poate utiliza și pentru baie.

Ultima oră

Comentariul meu