opinia psihologului: alexandra ababi – intre vis si realitate

Zeul a creat visele pentru a le arăta oamenilor calea atunci cînd nu pot să-şi întrevadă viitorul.”Papirus Insinger.

Traim intr-o lume in care totul este intr-o continua schimbare , asa cum spune si Osho , viata este o scurgere, este un fluviu, o miscare continua, dar asta nu ne impiedica sa visam si sa ne lovim totodata paradoxal de realitate. Insa realitatea si visele sunt intr-o permanenta legatura, nu putem sa spunem ca exista vis fara realitate si invers. Cred ca v-ati intrebat si voi deseori de ce visam…?

Nitzsche spunea ca “omul rationeaza astazi in vis precum rationa omenirea in stare de veghe acum mai multe mii de ani . Visul ne duce inapoi catre stadiile indepartate ale civilizatiei, si ne ofera un mijloc pentru a le intelege mai bine”

In decursul timpului s-au realizat extreme de multe studii in ceea ce priveste visul, asa cum ne-au aratat psihanalisti, cu precadere parintele psihanalizei Sigmund Freud, visul a debutat in timpuri imemoriale la hotarul dintre arta si superstite. Acceptarea viselor in stiinta s-a produs tarziu si cu maxima circumspectie , caci trena obscuranista de care se acopaneau indeamna omul de stiinta la sobritate , reticenta si mai ales >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu