junii sibiului în turneu la viena cu o ”flotă” de 70 de artiști și 250 de costume populare

Vineri începe la Viena turneul internațional pe care Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul-Junii Sibiu” îl face anul acesta când aniversează șapte decenii de existență.

70 de artiști, cunoscuți interpreți și dansatorii ansamblului, deschid seria spectacolelor internaționale programate în 7 orașe europene unde va fi marcată această aniversare de excepție a celui mai longeviv și cunoscut ansamblu folcloric profesionist din România.

Două autocare au sosit încă de ieri după amiază la Viena, iar din această dimineață artiștii au început ultimele pregătiri pentru marele recital: machiaj, pregătirea costumelor, montarea aparaturii pe scenă, probe de sunet, încălzire vocală și corporală.

Ansamblul este prezent în Austria cu un program de cântece și dansuri populare, reprezentative pentru marile zone etnofolclorice ale României, dar și pentru Sibiu.  Cântă în spectacol soliștii ansamblului Alina Bîcă, Viorică Telcean, Daniel Rosalim, Nelu Albu, Robert Târnăveanu, Adrian Neamțu, precum și invitați din toate zonele țării: Marcel Părău, Andreea Haisan, Stana Stepanescu, Codruța Rodean, Alexandru Brădățan, Răzvan Năstăsescu, Gabriel Dumitru, Paul Ananie, Daniel Pop și Nicu Mâță, alături de Ansamblul Cindrelul-Junii Sibiului.

Tot astăzi este amenajat un stand cu produse ce promovează județul Sibiu și materiale care ilustrează istoria celor 70 de ani de existență ai ansamblului devenit brand al județului Sibiului și al întregii culturi tradiționale românești.

Spectacolul extraordinar are loc în această seară de la ora locală 18:30, la Veranstaltungszentrum Rudolfsheim din Viena, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Austria și cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu