Rusia a comasat aproape 100.000 de soldati de-a lungul frontierei sale cu Ucraina, a afirmat joi presedintele Consiliului de securitate nationala al Ucrainei, o cifra mult superioarei celei evocata de Statele Unite, care au vorbit de 20.000 de oameni.

Cei peste 100.000 de soldati stationati la frontiera cu Ucraina sunt gata de atac de mai multe saptamani, a afirmat Andriy Parubiu, intr-o interventie via internet cu Atlantic Council, un club de reflectie cu sediul la Washington. Potrivit spuselor sale, trupele rusesti nu sunt numai in Crimeea, ci au fost dispuse pe toata linia de demarcatie dintre Ucraina si Rusia. „Sunt la nord, la est si la sud”, a subliniat Parubiy.

Ucrainenii se asteapta in fiecare zi, in fiecare noapte, la un atac asupra teritoriului Ucrainei continentale si ne pregatim, a adaugat seful Consiliului de securitate nationala.

Potrivit datelor Pentagonului, de-a lungul frontierei ruso-ucrainene s-ar afla in jur de 20.000 de militari, dotati cu armamentul si echipamentul necesare lansarii unei operatiuni armate. Rusia a dezmintit informatiile privind comasarea de trupe, iar un responsabil american din Departamentul apararii s-a aratat sceptic in privinta cifrelor indicate de Parubiy. „E cam mult” a spus el.

Pe de alta parte insa, seful Pentagonului, Chuck Hagel, afirma ca Moscova continua >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu