încep lucrări pe două tronsoane ale autostrăzii sibiu – pitești. vezi când e gata autostrada sibiu – nadlac!

Vestea bună pentru Dacia este că, până la sfârșitul anului 2015, vom avea autostradă completă între Sibiu și Nădlac și ne gândim la o soluție atât pentru Pitești, cât și pentru Craiova, pentru calea ferată, a declarat, luni, la postul public de televiziune, ministrul Transporturilor, Dan Șova.

”Autostrada Craiova-Pitești o facem în parteneriat public-privat sau în concesiune, avem procedură în derulare și vom stabili câștigătorul undeva în luna iulie /2014, n.r./. De la Craiova la Calafat, care se află pe rețeaua principală de transport, o vom face din fonduri europene. Și pentru Craiova și pentru Pitești vom crea condiții să iasă fie la Calafat fie la Constanța… Mai mult decât atât, vreau să vă spun că, în cursul zilei de vineri și în cursul zilei de astăzi, am avut discuții și încercăm să găsim soluții atât pentru Pitești, cât și pentru Craiova pentru calea ferată. Există calea ferată Pitești prin Slatina-Craiova care se duce apoi spre sud, după aceea la Caransebeș și spre Curtici. Vrem să vedem dacă găsim o soluție să-i ajutăm și cu transportul pe calea ferată. Este o rută prin sud pe Caransebeș, pe Coridorul IV A european. Am prezentat această idee astăzi ambasadorului Franței, cu care am avut o discuție. Problemele sunt două în principal: prioritatea și viteza de deplasare”, a spus Șova.

Sibiu – Nădlac, gata în 2015

Totodată, ministrul Transporturilor a menționat că, până la finele anului 2015, va exista autostradă completă între Sibiu și Nădlac, în acest context rămânând de finalizat distanța dintre Pitești și Sibiu în lungime de 120 de kilometri.plan autostrada sibiu-pitesti

”Vestea bună pentru Dacia este că, până la sfârșitul anului 2015, noi vom avea autostradă completă între Sibiu și Nădlac. Va rămâne, practic, doar Pitești-Sibiu, adică 120 de kilometri. Mai mult decât atât, am avut o convorbire la Consiliului PPE de săptămâna trecută cu ministrul maghiar al Transporturilor și mi-a zis că și ei ajung în acest an cu autostrada la Nădlac. Cu un an înaintea noastră…”, a afirmat oficialul.

Lucrări de autostradă între Sibiu și Boița

Dan Șova a declarat, luni seară, că lucrările la autostrada Pitești-Sibiu vor demara la sfârșitul anului 2015 cu două tronsoane mari, respectiv pe ruta Pitești-Curtea de Argeș-Rm. Vâlcea și Sibiu-Boița.

Conform informațiilor publicate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România /CNADNR/, autostrada Pitești-Sibiu va avea 116,64 km, iar valoarea estimată a proiectului este de 3,246 miliarde euro.

Ultima oră

Comentariul meu