VIDEO FOTO Distracție și voie bună la primele grătare din această primăvară de la Curmătura Ștezii

Agitație mare pe drumul care leagă Rășinariul de stațiunea Păltiniș. Grătarele au sfârăit cu adevărat pentru prima dată în această primăvară în poienițele de munte din zona Curmătura Ștezii.

Muzica populară a întreținut buna atmosferă pentru cei ieșiți să mănânce o ceafă de porc sau tradiționalul mic în inima naturii.

Prognozele meteo care au prevestit că vom avea un prim weekend cu soare în zonele tradiționale de grătar, au făcut ca sibienii și turiștii deopotrivă să vină cu mic cu mare ca să se distreze și să se relaxeze pe marginea pârurilor din zonele montate. Toată lumea a adus carnea numai bună de pus pe grătar și a profitat de frumusețea locurilor și a muntelui. Majoritatea au ieșit cu prietenii și cu familia.gratare (1)”E frumos. Facem o ceafă de porc la gratar, ca tot românul. Mai avemi li mici, cârnați și costiță.. E foarte frumoasă și vremea. Am ieșit pentru noi. Sigur că ne era dor. Stăm câteva ore. Mâncăm de amiază. Nu mai mâncăm acasă. E cea mai frumoasă zonă din România după mine”, spune un sibian ieșit cu fiul său la gratar.gratare (6)Unii din turiști au ales să iasă pur și simplu la aer curat sau să serbeze onomastica nepoțeilor și au preferat preparate de carne mai ușoare precum frigăruile.

”Pregătim niște frigărui. Am ieșit un pic în natură. Mi-a fost dor de aerul de primăvară. Cred că oricui îi este dor de primăvară. (..) Ne-a fost dor. Am ieșit mai ales pentru nepoțica noastră care împlinește opt ani și am zis că este un moment bun”, a spus și un bunic ieșit cu familia la iarbă verde.gratare (8)Aglomerație peste tot

Și studenții au preferat să lase cafenele și pub-urile din oraș și să vină să se distreze în aer liber, la munte.

”Suntem colegi la facultate și am zis să ieșim la un grătar. Am zis să profităm de vremea de afară. E primul grătar după o jumătate de an de așteptare. Ne-a fost dor. Acum băieții stau și fetele muncesc. Toți contribuim cu ceva. Avem mici, fetele pregătesc pulpițele, cu piept de pui, cu copănele. Noi întreținem atmosfera cu bere, cu voie bună…”, povestește un tânăr student la Sibiu.

YouTube video

Cum meteorologii anunță vreme frumoasă și pentru mâine, cu siguranță că grătarele se vor aprinde din nou în zonele turistice din Mărginimea Sibiului.

Ultima oră

Comentariul meu