Sute de elevi din Sibiu premiați pentru desene de excepție pe o temă de invidiat

Un număr de 36 de instituții de învățământ din 12 localități, aproape 700 de elevi coordonați de 108 carde didactice – o mobilizare amplă pentru a marca Ziua Mondială a Apei.

Culorile, plastilina, tușul sau rima poeziilor au creat, prin intermediul copiilor, un univers în care apei îi este recunoscut statutul de ”lichid vital”.

Desfășurată în cadrul Proiectului educațional ”Prietenii apei”, ediția din acest an a Zilei Mondiale a Apei a fost precedată de proiecția unor documentare pe teme actuale privind criza apei la nivel global, cu accent pe poluare și exploatarea necontrolată a resurselor de apă.

Filmele au fost difuzate, în perioada 3 – 17 martie, în școlile și grădinițele înscrise în proiect, peste 2.500 de copii reușind să vizualizeze documentarele ce au devenit sursă de inspirație pentru desene, poezii sau compuneri pe tema apei.

Cele mai bune lucrări au fost reunite într-o expoziție organizată la sediul ”Apă Canal” Sibiu, unde autorii lor au fost premiați cu jocuri, rucsaci și medalii de ”Prieten al apei”.

Lucrările copiilor surprind apa în diferite ipostaze: suport al vieții, resursă industrială, ”bază” a transportului maritim, element vital al agriculturii și pisciculturii. Apa a constituit un element asupra căruia copiii și-au îndreptat atenția apreciindu-i valoarea și rolul în viața de zi cu zi.

Expoziția a fost vernisată în prezența a peste 200 de persoane, copii, cadre didactice, părinți și reprezentanți ai mass-mediei.

Proiectul educațional ”Prietenii apei” a debutat în 2009, fiind cel mai amplu program destinat copiilor derulat de un operator de servicii de apă și canalizare din România. Având ca promotori societățile ”Apă Canal” Sibiu și Wilo România, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu,  ”Prietenii apei” a reunit copii din numeroase localități din județele Sibiu și Brașov, care au vizitat uzine de tratare, stații de epurare, au participat la diverse concursuri dedicate protecției resurselor de apă și utilizării corecte a ”lichidului vital”.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică