sibiul va avea un nou centru de afaceri pe strada barcelona. va costa 20 de milioane de lei!

În acest centru de afaceri se estimează că vor funcționa cel puțin un IMM și 5 microîntreprinderi, urmând a fi angajate 86 de persoane, din care 30 femei.

Vorbim de spații moderne pentru servicii, birouri, logistică și producție pe 5000 mp în vestul Sibiului.

Cea de-a doua structură destinată dezvoltării afacerilor ce se dezvoltă cu fonduri nerambursabile REGIO în municipiul Sibiu obține finanțare în urma semnării contractului pentru proiectul ”Structură de sprijinire a afacerilor destinată IMM-urilor și microîntreprinderilor Sibiu-Vest”. Proiectul obține fonduri nerambursabile pe Domeniul Major de Intervenţie 4.1, prin programul gestionat la nivelul Regiunii Centru de către ADR Centru, prin care mai sunt finanțate alte 7 astfel de cereri de finanțare, în județele Brașov, Covasna, Mureș și, desigur, Sibiu. Contractul ce alocă sume nerambursabile în cuantum de aproape 70% din valoarea totală de peste 19,7 milioane lei, a fost semnat azi de către directorul general al ADR Centru, domnul Simion Creţu și reprezentanții investitorului, SC Trans Montana SRL.

Proiectul ”Structură de sprijinire a afacerilor destinată IMM-urilor și microîntreprinderilor Sibiu-Vest” are o valoarea totală de 19,756 milioane lei, din care circa 10,514 milioane lei sunt fonduri nerambursabile, solicitate de către beneficiarul proiectului. Diferența dintre cele două sume reprezintă contribuția asigurată de către beneficiar pentru realizarea proiectului și va fi acoperită pe durata investiției, respectiv circa 18 luni, cât estimează echipa investitorului că sunt necesare pentru finalizarea lucrărilor.

Prin proiect, din fondurile solicitate, se va construi un centru complex, format din 2 corpuri de clădire și o curte complet amenajată, pe o suprafață de peste 15.500 mp de pe str. Barcelona, nr 9, din Sibiu. Investiția este de tip ”green-field”, deci se va porni de la un teren viran pe care vor fi construite o hală pentru producție și servicii, în corpul respectiv de clădire urmând a exista și spații pentru birouri, în timp ce a doua clădire nou construită va fi destinată unor hale de depozitare și servicii. Suprafața utilă nou creată a structurii de afaceri va fi de circa 5700 mp. Investitorul va asigura utilitățile necesare pentru deservirea sit-ului și rețeaua de drumuri din incintă. În acest centru de afaceri se estimează că vor funcționa cel puțin un IMM și 5 microîntreprinderi, urmând a fi angajate 86 de persoane, din care 30 femei.

“Prin fondurile nerambursabile alocate, Uniunea Europeană și Guvernul României sprijină investițiile în mediul local și regional de afaceri. Avem investiții private semnificative la nivelul Regiunii Centru și, pentru viitoarea perioadă de programare, vom vedea cum aceste noi structuri asigură transferul efectiv de tehnologie și dezvoltarea micilor firme. Accesarea fondurilor nerambursabile pentru acest gen de afaceri nu este un aspect foarte simplu, de aceea, nu numai că-i susținem pe cei care decid să atragă astfel de fonduri, prin furnizarea tuturor informațiilor necesare bunei realizări a proiectului, dar și prin programele și proiectele noastre de la nivel regional, complementarea domeniului de afaceri. Avem nevoie de astfel de inițiative și știm că ele vor continua și în perioada 2014-2020, în special pentru crearea de noi oportunități de investiții și noi locuri de muncă pentru cetăţeni”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Celelalte 7 proiecte contractate pe acest domeniu sunt localizate astfel: 3 în județul Mureș, 2 în județul Brașov și câte unul în județele Covasna și Sibiu. Valoarea totală a acestor 7 proiecte este de peste 55 milioane euro, suma nerambursabilă solicitată prin aceste inițiative fiind de peste 29 milioane euro. Pe acest domeniu mai este o cerere de finanțare aflată în fază precontractuală, ce solicită circa 2 milioane euro și pentru care va fi semnat curând un nou contract REGIO.

Ultima oră

Comentariul meu