consiliul județean sibiu bagă bani în sănătate. lista investițiilor care se fac în acest an!

Prioritatea numărul 1 a CJ Sibiu a este asigurarea unor condiții de asistență medicală și spitalicești la standarde din ce în ce mai înalte, ca parte a strategiei de dezvoltare economică și socială.

Astfel, bugetul județului a fost împărțit în așa fel încât să fie asigurate fonduri pentru plata tuturor datoriilor, pentru dotări, medicamente şi materiale sanitare, pentru ca pacienții să nu fie obligați să mai suporte aceste costuri și să se elimine riscul ca unul sau mai multe spitale să fie închise din cauza datoriilor.

consiliul județean sibiu bagă bani în sănătate. lista investițiilor care se fac în acest an!

În acest sens, la cea mai mare unitate spitalicească a județului Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, continuă lucrările la 5 obiective de investiţii de mare importanţă finanțate de Consiliului Judeţean Sibiu care a alocat sănătății 5,4% din bugetul județului. Acestea intră în categoria lucrări în continuare, după cum urmează:

1. Mansardare clădire bloc chirurgical, ATI și reparaţie capitală la acoperişul secţiilor Chirurgie I și II, Urologie, Ortopedie, ATI. Este o lucrare amplă împărțită pe trei secţiuni: reparaţie capitală acoperiş (finalizată în 2013), mansardare clădire bloc chirurgical (termen: decembrie 2015) și mansardare pe corpul nou al clădirii (termen: iunie 2015). Valoarea alocată acestui proiect pentru anul 2014 este de aproape 3,4 milioane lei.

2. Extinderea Unității Primiri Urgenţe cu o valoare alocată pentru anul 2014 de 304.000 lei și termen de finalizare februarie 2015. Procesul de extindere va consta în construirea a două corpuri noi de clădire, în faţa respectiv în spatele actualei clădiri a UPU. În partea din faţă construcţia va cuprinde următoarele: sală aşteptare pacienţi; grupuri sanitare, boxă materiale sanitare; copertină de protecţie a pacienţilor aduşi cu salvarea. În partea din spate construcţia va cuprinde: sală aşteptare pacienţi, cabinet stomatologic, cameră rece.

3. Reparaţie capitală la secţia Fizioterapie I, care cuprinde reabilitarea şi amenajarea mansardei în volumul podului existent, construirea unui puţ de lift exterior la Secţia Clinică Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie. Valoarea alocată acestui proiect pentru anul 2014 este de peste 2,6 milioane lei, iar termenul de execuţie pentru întreaga lucrare este luna noiembrie 2015.

4. Amenajare spatii necesare Secţiei Fizioterapie II, în incinta Spitalului de Psihiatrie Sibiu, inclusiv acces în clădire și montare lift exterior. Valoarea alocată acestui proiect pentru anul 2014 este de peste 1,5 milioane lei, iar termenul de execuţie pentru întreaga lucrare este luna iunie 2014.

5.  Reabilitare imobil Secţia Clinică Boli Infecţioase însemnând amenajare mansardă în volumul podului existent. Acum se lucrează la reactualizarea şi depunerea spre aprobare faza D.A.L.I., iar valoarea alocată acestui proiect pentru anul 2014 este de aproape 1, 5 milioane lei.

La toate acestea se adaugă 1,2 milioane lei pentru dotări cu aparatură medicală, printre care un RMN performant, defibrilatoare, aparate de anestezie sau EKG portabil.

În anul 2013 au fost finalizate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu următoarele obiective de investiţii:

 

1.Reabilitarea clădirii Ambulatoriului de Specialitate Nr. 1 al SCJU Sibiu şi punerea în funcțiune în martie 2013. În Ambulatoriul de Specialitate Nr. 1, sibienii beneficiază de cele mai bune condiţii, într-o locaţie complet reabilitată şi utilată, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

 

2. Lucrările de reparaţii şi igienizare la Secţia Clinică Neurochirurgie (saloane, oficii şi bloc operator) și punerea în funcțiune în august 2013. Au fost renovate total, până la zidărie, sala de operaţii şi toate saloanele; s-au montat uşi şi ferestre noi cu tâmplărie PVC şi geam termopan; s-au construit de grupuri sanitare noi în fiecare salon, prevăzute cu cadă cu duş, chiuvetă şi lavoar; spațiile au fost tapetate cu parchet special din PVC, rezistent la acţiunea microbiană; s-a renovat şi igienizat holul secţiei, iar toate finisajele au fost realizate din materiale lavabile şi dezinfectabile.

 

3. Reabilitarea Centrului Stomatologic Universitar Sibiu, care a însemnat, printre altele, amenajarea blocului operator de anestezie locoregională aseptic şi locoregională septic şi a Urgenţei Stomatologice. Centrul a fost pus în funcțiune în februarie 2014.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică