Super adrenalină si spectacol sâmbătă pe pârtie la Arena Platoș

Tineri snowboarderi din Europa se întâlnesc astăzi și mâine la Arena Platoș pentru cea de-a patra ediție a Transilvania Rookie Fest. Astăzi au loc înscrierile iar mâine, concursul va avea loc în funpark.

Transilvania Rookie Fest este cea mai importantă competiție din România dedicată snowboarderilor sub 18 ani și este cotată la 2 stele TTR, măsura de referință a competițiilor de snowboard din lume. Competiția face parte din concursul internațional World Rookie Tour, concurs împărțit în mai multe etape ce au loc în Cehia, Australia, Canada, Chile, România sau Austria. Tinerii concurenți sunt împărțiți în două categorii de vârstă, Rookies, tineri născuți între 1 ianuarie 1996 și 31 decembrie 1998, și Grooms, cei născuți după data de 1 ianuarie 1999. Ambele secțiuni sunt divizate în grupe de fete și băieți.

Transilvania Rookie Fest va avea loc, ca și anul trecut, în Fun Park-ul Arena Platoș. „Am creat acest fun-park modern pentru că vrem să încurajăm freeski-ul și freesnowboarding-ul, discipline extrem de gustate pe pârtiile din străinătate. Ne bucurăm că putem organiza și a treia ediție a acestei competiții, sper ca snowboardul să devină din ce în ce mai cunoscut și practicat în România”, spune Martin Freinademetz, organizatorul competiției și multiplu campion mondial și european la snowboard.

Dacă anul trecut World Rookie Tour a debutat la Arena Platoș, etapa din Păltiniș de anul acesta este cea de-a doua din calendarul competițional după ce de la Livigno, în Italia. După Transilvania Rookie Fest, concurenții se vor îndrepta spre următoarea etapă Avoriaz, în Franța. Câștigătorul competiției va fi desemnat în Volkl World Rookie Finals ce va avea loc în Ischgl, Austria. Traseul competiției de la Arena Platoș a fost structurat pe patru stage-uri. Concurenții vor avea de depășit în primul stage un box și un downrail, în cel de-al doilea un kicker și un rainbow, în al treilea un kinkbox și un short pipe iar pe ultimul stage, organizatorii au pregătit un downrail și un shooter. Juriul va puncta cele mai spectaculoase sărituri peste aceste obstacole artificiale.

Înscrierile în concurs vor avea loc astăzi, în apreski-ul Arena Platoș, până la ora 18. Antrenamentele vor începe mâine, la ora 10 iar concursul propriu zis va începe la ora 12. Câștigătorii categoriilor Rookie și Grom vor primi două bilete la marea finală din Ischgl.

 

Ultima oră

Comentariul meu