studenții sibieni lansează în premieră o serie de mini-reportaje

Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane vă invită miercuri, 22 ianuarie 2013, ora 12,30 la vizionarea în premieră a producţiei DVD Varza, capra și vecinii, proiect realizat de studenți de la specializările Jurnalism, respectiv Comunicare şi relaţii publice, precum și de la specializarea Istorie sub îndrumarea specialistului de film Günter Czernetzky din München, Germania.

Prezentarea va avea loc la sediul din str. Brutarilor nr.3, în sala M2 (etajul IV).

Seria de minireportaje  Varza, capra și vecinii  cuprinde evocări ale localnicilor pe tema vecinătății din 10 sate transilvănene din zona numită “colțul verzei”: Bruiu, Felmer, Cincu, Gherdeal, Cincșor, Marpod, Șomartin, Șoarș, Seliștat, Toarcla. Vizionarea va fi urmată de discuții cu studenţii care au participat la realizarea scurtmetrajului şi cu producătorul, regizorul Günter Czernetzky.

Proiectul a fost coordonat de conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu, prodecanul Facultăţii de Științe Socio-Umane, studenţii au fost initiaţi în realizarea materialelor video de preparator univ. Aniela Corlăteanu, respectiv de lector univ. dr. Sorin Grad în ceea ce privește calitatea audio a minireportajelor.

Varza, capra și vecinii  este cel de-al cincilea DVD realizat cu regizorul Günter Czernetzky, iar fiecare proiect a luat parte la concursul internațional CIVIS Media Prize, ce premiază anual la Berlin  producțiile media pe tema integrării şi diversității culturale.

Ultima oră

Comentariul meu