autostrada comarnic-brasov: ponta si sova se indeamna sa urce pe buldozer
Foto Arhiva

Victor Ponta i-a transmis ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, ca, in aprilie, trebuie “sa se urce pe excavator sau pe buldozer” pentru a incepe lucrarile la autostrada Comarnic-Brasov.

“Maine, avem intalnirea cu castigatorii procedurii privind Comarnic-Brasov si sper ca in aprilie sa ne urcam pe excavator, pe buldozer, >>>mergi la sursa articolului

citeşte mai mult pe: www.caplimpede.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Traseul Autostrazii Comarnic – Brasov este gresit:
    imediat dupa localitatea Busteni ar trebui facut un viraj la stanga spre Gura Diham, iar acolo sapat un tunel, care sa iasa in partea cealalta, in valea Ghimbaselului.
    Astfel, s-ar obtine:
    1. un drum mai scrut de traversare a muntilor;
    2. un cost mai redus, caci nu se va mai urca degeaba spre Predeal, pentru a cobora pe drumul reginei Maria (actualul DN) spre rasnov…
    3. o constructie mai usoara, valea Ghimbaselului fiind mai larga decat valea prin care trece actualul DN predeal – rasnov.
    4. mai putin teren de expropriat, fata de varianta urcarii spre Predeal; si teren mai ieftin, caci nu sunt atatea vile precum la paraul rece.
    5. o mai logica constructie dpdv militar: DN-ul trece prin valea cu paraul Rece; este mai sigur dpdv militar (bombardament etc) ca autostrada sa treaca prin alta parte, deci prin valea Ghimbaselului.

    cine vrea sa ajunga la Azuga sau Predeal in concediu, poate merge 6 km pe DN fara probleme, daca are o iesire de pe autostrada dincolo pe Busteni.
    Dar restul tarii, care va fi in tranzit pe acolo, are interesul de a cobori cat mai repede spre Rasnov.
    Deaceea, consider ca ar trebui sa sustinem cu totii ca autostrada sa vireze stanga dupa Busteni, spre Gura Diham, unde sa inceapa un tunel.
    Daca aveti cunostinte pe la decidenti, poate le sugerati aceasta idee.