video au apărut primii miei la stânile din mărginimea sibiului. ce veste bună ne dau oierii!

Nici nu au trecut bine sarbatorile de iarna, iar în stânele ciobanilor din Mărginimea Sibiului se aud primele mugete ale mielor. Acestia au inceput sa apara inca de acum cateva saptamani, semn ca masa de paste va fi imbelsugata. Iar pentru ca iarna este una usoara, oierii spun ca nu vor avea nici motive sa majoreze preturile la carnea de miel.

Oierii spun că iarna blândă, prețul mai mic la furaje și faptul că oile mai găsesc ce să pască pe câmpuri, fac ca gurmanzii pentru carnea ce miel să primească numai vesti bune pentru Paste anul acesta. Cum miei sunt din belșug și destul de mari încât să avem ce pune pe masa de Paște, fermierii spun că  nu există niciun motiv să se mprească prețul la carnea de miel.

”Furajele au fost ieftine. Vorbim de un preț aflat la jumatate față de anul trecut. De exemplu daca iarna trecuta cumparam porumb cu 1,20 lei pe kilogram, acum prețul  a fost de 40-60 de bani kilogramul. Din această cauză considerăm că nu sunt motive sa crească pretul, iar carnea se va vinde cu 20-25 lei kilogramul de Paște, adică la fel ca și în 2013”, spune Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine

Primii miei născuți înainte de Anul Nou

Primii miei au inceput sa apara in stani inca de la sfarsitul anului trecut si continua sa se inmulteasca iar pana la Paste unii dintre ei ar putea sa depaseasca 25 de kilograme. Oierii spun că nu este chiar foarte devreme că au apărut primii miei. Iar pentru ca vremea a fost mai calda decat in mod obisnuit si a lipsit zapada oierii ina mai lasa animalele pe camp sa se hraneasca, acesta fiind un alt motiv pentru care mieii vor fi mai mari în această primăvară. Nu toti mieii vor fi sacrificat insa. Cei mai mari vor fi pastrati pentru fertilizare, iar aceștia ajuns deja la o greutate considerabilă.

YouTube video

Ciobanii din Mărginime spun că nici prețul brânzei de oaie nu va mai fi majorat și asta tot pentru că prețul furajelor a fost unul accesibil în această iarnă.

Video: A1sibiu.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu