primele beneficii aduse de deveselu. cat va cheltui pentagonul in baza sa militara din romania

Statele Unite vor cheltui pana la finele anului peste 100 de milioane de dolari pentru amenajarea bazei militare de la Deveselu. Astfel, Pentagon a alocat, in bugetul pe 2014, 80 de milioane de dolari pentru constructiile militare de la baza americana din Romania, suma care se adauga celor 20,8 milioane de dolari care au fost alocate in anul fiscal 2013.

De mentionat ca Pentagonul a cerut o alocare de 85 de milioane de dolari dar Congresul a aprobat doar 80 de milioane de dolari.

Ceremonia de marcare a inceperii lucrarilor principale de constructie la Facilitatea antiracheta de la Baza Militara Deveselu a avut loc la 28 octombrie 2013, in aplicarea Acordului intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al Statelor Unite in Romania din 13 septembrie 2011.

Romania a acceptat instalarea pe teritoriul sau a acestei baze, in cadrul scutului american antiracheta in Europa, in septembrie 2011. Baza ocupa un teren de aproximativ 175 de hectare si in ea vor fi stationati aproximativ 200 de militari si tehnicieni americani.

Potrivit ministrului Apararii, Mircea Dusa, statul roman are misiunea de a realiza lucrari de amenajare, iar partenerii americani de dotare a bazei, care trebuie sa fie operationala …read more

Ultima oră

Comentariul meu