cnadr-ul face expertiză la lotul 3 al autostrăzii sibiu - orăștie. uite câți bani costă!

CNADNR a anunţat organizarea unei proceduri de achiziţie directă pentru un contract de expertiză pentru lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu (22,1 km). 

Contractul are o valoare estimată la echivalentul a 33.688 euro, cu TVA inclus şi are două luni durată.

Ofertanţii au avut la dispoziţie trei zile pentru a depune oferte, data limită fiind 19 decembrie.

„Obiectivul contractului constă în realizarea unei expertize de specialitate în domeniul achiziţiilor publice asupra aspectelor şi circumstanţelor ce privesc adoptarea şi implementarea din punct de vedere contractual, dar şi al legislaţiei privind achiziţiile publice a soluţiilor tehnice revizuite în zonele cu instabilitate ridicată a versanţilor cuprinse între km 57+460 – km 62+180 şi km 63+520 – km 64+850 în cadrul contractului „Proiectare şi executie Autostrada Orăştie – Sibiu, Lot 3: km 43+855 – km 65+965″”, se arată în anunţul CNADNR.

Amintim că lotul 3 al autostrăzii Orăştie –Sibiu, al cărui constructor este Impregilo, va fi dat în folosinţă abia în toamna anului viitor, din cauza unor probleme legate de alunecări de teren.

Proiectul iniţial arată că lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu va cuprinde construcţia unui viaduct cu o lungime de aproape un kilometru, având o înălţime de 80 de metri,acesta fiind cel mai mare viaduct din România. Contractul are o valoarea aproximativă de 144 de milioane euro, 85% dintre fonduri fiind asigurate de Comisie Europeană, iar restul cofinanţarea de la bugetul de stat.

Din cauza alunecărilor, CNADNR a decis construirea pe acest tronson a unui tunel de 250 de metri.

La începutul lunii decembrie, aflat pe şantierul autostrăzii Orăştie –Sibiu, premierul Ponta a fost informat că pe lotul 3 nu lucra nimeni. „Vreau să merg acolo, să văd dacă lucrează cineva la alunecare. (…) Li s-a spus că venim să vedem şi nu era nimeni? Foarte bine, atunci vor avea o surpriză neplăcută”, a spus atunci premierul.

Loturile 1,2 şi 4 ale autostrăzii Orăştie-Sibiu au fost inaugurate joi de premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova.

Ultima oră

Comentariul meu