analiză câţi bani îţi ia banca într-un an dacă ai salariul pe card. vezi cine sunt cei mai dezavantajaţi

Românii preferă banii ”cash”, însă mulţi dintre ei îşi încasează salariile pe card, o parte din ei rămând în vistieria băncilor sub formă de comisioane de administrare şi retragere.

Unele bănci percep atât comision de administrare pentru card, cât şi pentru contul curent de care este legat. Altele practică un comision de retragere de la ATM atât în reţeaua proprie, cât şi la bancomatele altor instituţii. Mai mult, comisionul de interogare al soldului este perceput de opt dintre cele mai mari zece bănci de pe piaţă.

Clienţii UniCredit Ţiriac Bank, BRD şi BCR sunt cei mai dezavatajaţi din punct de vedere al comisioanelor pe care le plătesc anual. Acestea se ridică la peste 200 de lei în cazul unor carduri de debit clasice. La polul opus se află CEC Bank şi Banca Transilvania, unde comisioanele anuale nu depăşesc 100 de lei.

Click pe tabel pentru mărire:

tabel 2

În total, în primele nouă luni ale anului trecut, românii au scos de pe carduri circa 84,4 miliarde de lei (echivalentul a 19 miliarde de euro, la un curs mediu de 4,4190 lei/euro).

Câştigul băncilor, dacă luăm în considerare un comision mediu de 0,2%, a fost de circa 168,9 milioane de lei, …read more

Ultima oră

Comentariul meu