Cum va arăta harta autostrăzilor din România peste nouă ani. Vezi care vor trece prin Sibiu!

Autostrăzi care să traverseze România de la vest la est pe ruta Nădlac-Constanţa, dar şi de la nord la sud, de la Suceava până la Bucureşti şi Alexandria, precum şi ramificaţii care pornesc din aceste rute principale către alte oraşe din România – astfel arată reţeaua de autostrăzi pe care guvernul intenţionează să o termine până în 2023, potrivit unui document publicat de Palatul Victoria.

Peste aproape un deceniu ar urma să fie gata conexiunea între Nădlac şi Constanţa, atât pe traseul Nădlac-Sibiu-Braşov-Bucureşti-Constanţa, cât şi pe traseul Nădlac-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa.

Cei care vor vrea să meargă din Capitală la Craiova vor putea alege două trasee, fie prin Piteşti, fie prin Alexandria, iar mai departe vor putea ieşi către Ungaria pe ruta Calafat-Drobeta Turnu Severin-Reşita-Arad-Nădlac.

Alte autostrăzi ce ar urma să fie gata până în 2023 sunt Borş-Oradea- Cluj-Napoca-Braşov, Târgu Mureşi-Iaşi, Buzău-Focşani-Bacău, respectiv Buzău-Focşani-Galaţi-Brăila. De asemenea, va exista o autostradă care va lega Oltenia, între Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin.

Din cele 3 miliarde de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană prin fonduri de coeziune şi instrumentul Connecting Europe Facility în perioada 2014-2020 vor fi finanţate autostrăzile Craiova-Calafat, Bucureşti-Alexandria, Piteşti-Râmnicu Vâlcea, Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ şi Roman-Bacău, în timp ce cele 1,8 miliarde de euro din fondurile de dezvoltare regională vor fi folosite pentru construcţia autostrăzilor Sibiu-Braşov, respectiv Braşov-Bacău. De la bugetul de stat vor primi bani autostrăzile Buzău-Brăila-Galaţi, res­pectiv Borş-Suplacu de Barcău. Aceasta din urmă este deja pe jumătate construită în urma contractului cu ame­ricanii de la Bechtel, care a fost însă reziliat în luna mai a acestui an. sursa: zf.ro

Ultima oră