Secretele fripturii perfecte, fie că e la cuptor, fie că e pe jar, in sobă sau la microunde, dacă nu le respecţi, rişti să îţi dezamăgeşti oaspeţii. Fireşte că nimeni nu îţi va spune în faţă că friptura nu e bună, dar îţi vei da seama, după ce va rămâne în farfuria fiecăruia.
Că e de de curcan, de pui, de gâscă, de porc, de raţă sau de vită, friptura este nelipsită de pe mesele organizate la sărbătorile importante.
Cea mai iubită carne din România, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, carnea de porc este cea mai accesibilă opţiune pentru o friptură festivă de sărbători.
Potrivit bucătarilor de la cevabun.ro, există două teorii generale privind frigerea cărnurilor. Una care recomandă gătirea cărnurilor la o temperatură mare la început şi mai mică pe parcurs, şi cea de a doua care sugerează gătirea cărnii la o temperatură medie, constantă.