cum va fi vremea la sibiu de crăciun și revelion. uite când ninge!

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 23 decembrie – 5 ianuarie 2014, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În zona Sibiului, vremea în prima săptămână a intervalului va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime ce se vor situa, în medie, între 5 şi 7 grade Celsius. În a doua săptămână valorile termice diurne vor fi în scădere, spre medii de 2 grade şi se vor apropia uşor de normele climatologice ale perioadei. Temperaturile minime vor fi negative la medii de -6…-4 grade, exceptând nopţile 27 şi 28 decembrie când se vor apropia de 0 grade Celsius.

În zilele de 26 şi 27 decembrie vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, în timp ce în zilele de 30 şi 31 decembrie şi 3 şi 4 ianuarie vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare.

LA MUNTE

În prima săptămână regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative, valorile termice menţinându-se în jurul unei medii de 4 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra în general între -4 şi -1 grad, ceea ce caracterizează o vreme caldă pentru această perioadă din an. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor fi în scădere uşoară şi treptată, spre valori medii la sfârşitul intervalului de 0 grade, ziua şi aproximativ -6 grade, noaptea.

Până pe 26 decembrie nu se estimează precipitaţii, pentru ca în intervalul 26 – 28 decembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte şi slabe cantitativ să fie în creştere. După acest interval şi până pe 5 ianuarie, precipitaţiile vor fi puţine.

 

Ultima oră

Comentariul meu