romii își fac partid și visează la funcția de vice-premier al româniei. dorin cioabă va fi lider

Moment important pentru romii din România. Vineri la ora 13.00, la biserica baptistă a romilor din Sibiu, va avea loc adunarea generală a organizatiilor romilor din România. Aici se vor pune bazele partidului Alianța Democrată a Romilor din România.

Dorin Cioabă, regele internațional al romilor din România, spune că la eveniment și-au anuntat participarea lideri importanti.

”Vrem să punem bazele unui partid politic al romilor din România. Cred eu că această veste va aduce nemulțumire în rândul partidelor politice din România. Mesajul nmostru pentru ei este vă rugăm frumos pe noi să niu mai contati. Nu vom mai intra în nicio alianță. Dacă partidul acesta prinde contur, vă spun că vom avea grup parlamentar, iar intrarea noastră într-o coaliție, o vom negocia numai dacă vom avea un post de prim ministru. Partidul se va chema Alianța Democrată a Romilor.

Candidați la Europarlamentare

La evenimentul de la Sibiu vor participa în jur de 150 de persoane. Romii vor avea candidați la alegerile europarlamentare de anul viitor.

”Vom avea candidați la europarlamentare. La președinție nu o să avem candidat. Sper să fiu eu liderul partidului. Aceasta e condiția tuturor. Voi fi preșdintele alianței democrate a romilor. Nu candidez la președinția României pentru că ne știm lungul nasului. 1,4 milioane de romi cu drept de vot. Eu voi candida pentru europarlamentare! S-ar putea sa candidez pe listele din altă ţară.

Sigla noastră va fi roata cu cei doi lei. Sigla noastră schimbă soarta.

Scopul final. Vicepremier al României

Dorin Cioabă a mai spus că Alianța Democrată a Romilor își propune ca pe viitor să primească o funcție importantă în Guvernul României. ”În 3 ani vrem să ajungem să avem un vice-premier din partea romilor. (..) Noi suntem numai de dreapta. Romii nu pot să fie de stânga. Vom avea şi o întrunire cu Traian Băsescu să îi arătăm planurile noastre. Pentru noi platforma program care vine ca o mănusă ar fi a liberalilor..”, a mai spus Dorin Cioabă.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Prostia ciorilor e incredibila. Care de dreapta cind de 800 de ani numai cersiti si nu sunteti in stare sa faceti nimic ?
    Vicepremier cu cele 4 clase primare? Dar ce …Romania e Tzighistan sau cum ?