VIDEO Incendiu violent la Șura Mare. Casă în flăcări și panică printre oameni!

O casa de tip duplex situata la intrarea in comuna Sura Mare a fost cuprinsa de flacari.  Focul  s-a   extins rapid din cauza vantului, asa ca interventia a fost una extrem de dificila. Oamenii se plâng că masinile de pompieri au venit nepregătite pentru situație la fața locului.

Numai puțin de 15 pompieri si 3 autospeciale s-au chinuit mai bine de doua ore sa stinga incendiul. In imobil locuiau doua familii, iar in momentul izbucnirii incendiului nimeni nu se afla in casa. Proprietarii au fost în pragul leșinului când au văzut cum le arde casa și nu pot face nimic și îi acuză pe pompieri că nu au făcut nimic să limiteze proporțiile incendiului.

”Au venit fără apă. Nu au apă. Uite ce au făcut. Nu au furtune. Nu ajung acolo. Nu trimit nimic. Am chemat și o salvare să vină să facă un calmant. Nu a venit! Unde trăim? În România!!!!! Uitați că se extinde și nu fac nimic. Ce să facă cu două autospeciale. Îmi pierd mințile aici!”, spune proprietara casei.vlcsnap-2013-12-07-11h28m58s112

”Este și vântul. Mașinile nu au apă! Pompierii de la SMURD aici le-am zis să facă un calmant la sora mea. Și au zis că nu au. Și atunci le-am zis să plece. La ce au mai venit? Cer un calmant și nu au să îi facă? W inadmisibil așa ceva. Nu au apă să stingă focul. Deci eu când am venit aici casa ardea și ei stăteau și se uitau! Nu se poate așa ceva!”, spune și sora acesteia.

 

Intervenție dificilă

Pompierii se apără și spun că intervenția a fost una extrem de dificilă, din cauză că vântul a bătut cu putere și a îngreunat munca acestora.

”Am  fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu. Acționăm cu 3 autospeciale. Deocamdată nu știm cauza incendiului. După lichidarea acestuia vom face o anchetă pentru stabilirea cauzelor. După cum se poate observa condițiile meteo sunt nefavorabile. Este frig. Bate și vântul și acestea au dus la extinderea cu rapiditate a incendiului. Nu știm deocamdată de unde a pornit incendiul. La momentul în care am ajuns incendiul era generalizat. Acționăm de o oră și ceva. Există apă. Luăm și din apă. Avem apă. Luăm apă și din sursele naturale”, a explicat Salomiu Valentin – locotenent colonel ISU Sibiu.

YouTube video

Pompierii au respins toate acuzele oamenilor și pînă la  urmă după mai bine de două ore, au reușit să stingă incendiul, casa fiind distrusă în proporție de peste 80 la sută.

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. La ce conditii meteo au fost nu e de mirare. Plus ca autospecialele au venit pline cu apa, dar daca istetul care trebuia sa prevada hidranti stradali nu a facut-o, normal ca au alimentat de la cea mai apropiata sursa de apa. Apa din autospeciale nu tine o vesnicie. proprietarii astia care-si dau cu parerea vorbesc prostii, n-au fost in viata lor la o interventie sa vada cum e, mai ales pe frig si vant.

  2. Gata domnule Maris Ioan Balanel, cred ca de tine e vorba. Dumnezeu nu doarme! Ai furat destul impreuna cu Catana, stii tu bine cum ca ti-ai perfectionat tehnicile sa furi de la Boromir.

  3. sa meraga la igas si sa-i spuna ca el a dat afara oameni de la pompieri si ei trebuie sa aiba asigurare si sa nu mai faca gura mare ca pompieri nu se arunca in foc ca viata omului e mai imp ortanta ca orice pe lume,si si-au facut casa la mama zmeului

  4. proprietarii sunt de vina, nu pompierii. in afara de faptul ca nu isi verifica instalatiile de incalzire inainte sa plece din casa, isi mai construiesc si 2-300 de baraci in curte ca sa nu aiba masinile pompierilor cum sa se apropie. cate sute de metri de furtun trebuie sa aiba si pompierii???

  5. CU CE IS DE VINA POMPIERI DACA E PROPRIETARU PROST SI NU SA VERIFICAT COSURILE DE FUM.SAI FIE RUSINE LA PROPRIETAR PENTRU TOATE VORBELE URATE ADUSE POMPIERILOR CARE AU VENIT SAL AJUTE.