ponta: până în 20 decembrie deschidem trei tronsoane din autostrada sibiu - orăștie

Victor Ponta e convins că autostrada Sibiu – Orăștie va fi gata pentru inaugurare, mai puțin lotul trei, acolo unde sunt alunecări de teren. Lotul trei va fi gata abia în octombrie 2014.

Și Ministrul delegat pentru Infrastructură, Dan Şova, spune că autostrada va fi gata până în 20 decembrie. ”Cu siguranta autostrada pe trei tronsoane va fi gata până în 20 decembrie. Sa vedem ce data se hotaraste. Trebuie sa fie suta la suta terminata. Mai traseaza linii, mai indreapta lucruri pe unde sunt si cand sunt gata toate, in decembrie, venim s-o inaugurat. Oricum, in decembrie venim s-o inaugurat. In decembrie va fi deschisa circulatiei”, a spus vineri Ponta.

Lotul trei abia în octombrie 2014

”Pe lotul trei nu se va circula. Nu vom circula pe toata autostrada pentru ca, din pacate, nu am reusit sa o scoatem cu ei la capat, ei sunt mai optimisti, vorbesc de iinie, la anul, eu vorbesc de octombrie cand va fi gata lotul trei, unde sunt alunecari de teren. Acolo sunt probleme foarte mari cu terenul. Din cate am inteles si eu, problema nu este pe coridorul propriu zis al autostrazii, ci pe dealurile de langa coridorul autostrazii. Problema este ca ele, alunecand, vin spre autostrada. Lucrarile au trebuit sa fie facute inafara autostrazii, e in discutie cum rezolvam”, mai spune ministrul delegat pentru Infrastructură, Dan Şova.

Ponta amenință cu sancțiuni

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, la Lancrăm, unde s-a aflat pentru a inspecta lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie, dacă va da sancţiuni pentru întârzierile înregistrate la lotul trei Sălişte – Cunţa, el răspunzând: „Sunt convins că după ce voi vedea cu ochii mei şi după ce mă informez, dăm şi sancţiuni”.

Întrebat dacă va merge la inaugurarea celorlalte trei troansoane ale autostrăzii, Ponta a răspuns că depinde cât de mare va fi inaugurarea.

„Nu ştiu încă, o să vedem. Important e să fie inaugurată. Că inaugurări de astea de 10 kilometri ştiţi cum e … la prim-miniştii mici – autostrăzi mici, la primi-miniştri mai înalţi …. Dacă e mare inaugurarea, vin, dacă nu, nu”, a răspuns Ponta.

 

Ultima oră

Comentariul meu