super concert de anul nou la sala thalia. uite ce nume mari vin la sibiu!

Doi dintre cei mai apreciați dansatori și coregrafi români ai momentului, Răzvan Mazilu și Judith State sunt protagoniștii spectacolului ”One night tango”, din cadrul celei de a cincea ediții a ”Concertului de Anul Nou în Sibiu”.

Evenimentul va avea loc pe 31 decembrie și 1 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala ”Thalia” a Filarmonicii de Stat din Sibiu, iar distribuția este întregită de originalul Trio instrumental ”Accord Vibes”, compus din  Alexandru Anastasiu – vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon și Bujor Stoicovici – contrabas.

Conceput special pentru momentul trecerii dintre ani, firul poveștii ”One night tango” se țese din pasiunea cunoscutului dans argentinian, filtrată printr-o viziune coregrafică modernă și incitantă. Eterna poveste de iubire prinde contur sub pașii dansatorilor și se învolburează în interpretarea măiestrită a muzicienilor pentru a căpăta, sub imboldul individual al spectatorului, dimensiuni unice, personale.

CITESTE SI: UITĂ DE CENTRALĂ : Cum să te încălzeşti iarna cu 2 lei pe zi salvând planeta!

Răzvan Mazilu este artistul complet care a impus și a popularizat, în rândul marelui public, pe scenele din România, dansul contemporan și teatrul-dans. Dansator, coregraf sau regizor, Răzvan Mazilu abordează cu aceeași lejeritate stiluri și ipostaze diverse – de la dans contemporan la cabaret, de la musical la teatru, de la tango la clasici – rămânând însă loial propriei sale naturi: aceea a unui artist autentic. Dintre numeroasele premii câștigate de-a lungul carierei amintim Premiul de Interpetare al Operei Naționale din Paris, Medalia Ordinul Cultural în Grad de Cavaler, Premiul UNITER.

Judith State este o apariție în plină ascensiune, caracterizată de efervescență creativă și versatilitate în interpretare, grație cărora s-a impus cu succes în noul eșalon de artiști români. După un stagiu la prestigiosul Broadway Dance Center din New York, un turneu în jurul lumii cu compania englezească Belinda King Production, proiecte în derulare cu coregraful german Massimo Gerardi și colaborări cu Teatrul Odeon, Teatrul Național și Teatrul de Operetă din București, Judith aduce o energie proaspătă în dansul românesc, abordările sale performative combinând cu abilitate calitățile interpretativ-coregrafice cu cele actoricești.

Parteneri de scenă în ”Concertul de anul Nou în Sibiu”, Răzvan Mazilu și Judith State împărtășesc nu numai pasiunea pentru tango, ci și dubla lor recunoaștere în zona dansului și în cea a coregrafiei, completate de o fină intuiție dramatică.

Pentru a contura cadrul sonor perfect, muzicienii ”Accord Vibes”, cunoscuți atât ca soliști virtuozi cât și ca excelenți interpreți de ansamblu au pornit de la partiturile îndrăgitului compozitor argentinian Astor Piazzolla, imaginând pentru fiecare piesă aranjamente originale, ce exploatează la maximum formula inedită din punct de vedere timbral și expresiv a trio-ului (vibrafon, acordeon și contrabas).

ITI SUGERĂM: S-a aprins noul iluminat festiv pe Nicolae Bălcescu. Uite ce bine arată!

”Am propus un format nou din dorința de oferi publicului ceva mai mult decât pură delectare. Ne dorim ca, după cele 60 de minute de ”One night tango”, oamenii să plece din sală ținându-se de mână și privind cu bucurie către noul an 2014”, explică Sebastian Gheorghiu, directorul de proiect.

Spectacolul ”One night tango” din cadrul ”Concertului de Anul Nou în Sibiu” este organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și produs de Exces Music, fiind co-finanțat de Consiliul Local al Primăriei Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

NU RATA: VIDEO FOTO Zăpadă ca în povești la Păltiniș. Uite cum arată Arena Platoș!

Pentru spectacol sunt disponibile două categorii de bilete, cu prețuri de 75 lei (Categoria A) și 50 lei (Categoria B), ce se pot procura de pe eventim.ro.

Ultima oră

Comentariul meu