video foto armata de ciocolată a lui moș crăciun invadează românia de la sibiu

Moş Crăciun din ciocolată, care mai de care mai apetisanți și mai delicioși sau oameni de zăpadă din ciocolată sunt în această perioadă personajele principale ale unei făbricuțe de profil din Cisnădie. Aici se produc cele mai delicioase figurine care vor ajunge în prag de Crăciun și anul nou în aproape toate colțurile țării.

Fie că sunt îmbrăcate în ciocolată albă sau neagră, au caramel sau cremă de migdale, figurinele sunt realizate cu mare dibăcie de către meşterii ciocolatieri.

Cei care îndrăgesc cel mai mult armata de Moşi Crăciun sunt copiii, iar pentru ei în acest an s-a fabricat un Moș Crăciun cu totul și cu totul special.

Cei de la fabrica de ciocolată au pregătit și în acest an produse noi pentru sărbătorile de iarnă și totul la un preț accesibil pentru orice buzunar.”Sunt mai multe lucruri pe care le facem. Sunt noi modele de puzzeluri din ciocolată ca acesta care este destinat copiilor și nu numai pentru că el poate fi porționat și reorganizat ca  orice puzel. De asemenea sunt niște tablouri care sunt pictate manual și au pe ele motive de Crăciun, deci un Moș Crăciun foarte vesel și care de asemenea se adresează celor care își doresc un pic de veselie în preajma sărbătorilor de Crăciun. 5Mai avem un moș care este foarte vesel și binedispus. Probabil că se va întâlni imediat cu copiii și cred că va bucura pe toți cei care vor primi un astfel de cadou în această perioadă a anului”, povestește Florin Bălan – manager fabrica de ciocolată.2

Muncă minuțioasă și atentă 

Înainte de a fi ambalate în cutii, bomboanele şi figurinele din ciocolată trec printr-o serie întreagă de procedee minuţioase. Totul se realizează manual și cu cea mai mare atenție de către meșteri specializați și care știu că fiecare detaliu contează. Oamenii de zăpadă migăliți manual sunt la mare căutare

La mare căutare de departe sunt moșii Crăciun cu particule de aur şi oameni de zăpadă cu foiţă de argint.  Toată lumea lucrează din greu în fabrica sibiană și asta pentru ca produsele să-i satisfacă nu numai pe cei mai cuminţi, dar şi pe cei mai pretenţioşi dintre clienţi.4

”Acum se montează foițele de aur de 22 de karate. Este aur alimentar. E puțin mai migălos. Îl așezăm pe formă cu grijă așa pe unde se nimerește el. (..)După ce este pregătit, curățăm forma ca să se poată închide și o închidem cu cleme și apoi o ducem la turnare. (..)După ce a stat la frigider zece minute, forma este retrasă și o scoatem”, explică o angajată a Pralin Cisnădie.

Figurinele cu foiță de aur la mare căutare

Și pentru că piața este diversificată, clienții sunt din ce în ce mai prențioși, dar și dispuși să plătească un produs de calitate. Produsele cu foiță de aur rămân printre favoritele clienților fabricii deciocolată din Cisnădie.3

”Se caută figurinele care arată altfel față de celelalte pe care le poți găsi pe piață. Adică în culori mult mai vii, cu arome un pic mai speciale, care să fie în ton cu sărbătorile și de asemenea se caută ceva care să adauge foarte multă delicatețe produsului respectiv, astfel încât să îmbine rafinamentul ciocolatei cu designul și execuția unui produs manual. Se caută și produsele cu foiță de aur. Am avut solicitări de a grava practic de a pune pe diverse cismulițe moși Crăciuni, oameni de zăpadă, incrustații de aur de 22 de carate. Este un aur alimentar și care necesită foarte multă atenție pentru că este într-o concentrație foarte mică astfel încât să nu fie sesizată o diferență de gust”, a mai explicat Florin Bălan – manager fabrica de ciocolată.

CITIȚI ȘI: IMAGINI DE VIS: S-a deschis cel mai frumos Târg de Crăciun din România. Uite ce magic arată!

Prețuri accesibile

Preţul figurinelor din ciocolată variază în funcţie de compoziţie şi dimensiune, dar şi în funcţie de cantitatea de aur şi argint folosită. Cea mai scumpă figurină de Crăciun poate ajunge şi la 200 de lei.

”Prețurile pleacă de la undeva 4 lei și ajung până undeva la 200 și ceva de lei, în funcție de tipul de ciocolată, de mărimea figurinei și de gravurile pe care le avem cu aur și argint. Depinde foarte mult de complexitatea lucrării respective”, a mai declarat Florin Bălan – manager fabrica de ciocolată.

YouTube video

Ca să facă față tuturor comenzilor, angajații de la fabrica de ciocolată au început să lucreze la figurinele pentru sărbătorile de iarnă încă de la începutul verii. Vorbim de câteva mii de ”soldați” ai armatei de ciocolată a lui Mos Crăciun.

Ultima oră

Comentariul meu