ziua naţională la sibiu: paradă militară în premieră pe bulevardul coposu

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu o mare paradă militară cu tancuri şi tehnică militară modernă folosită de trupele româneşti în Irak şi Afganistan, concerte folclorice şi simfonice, precum şi o retragere cu torţe.

Parada militară se va desfăşura pe Bulevardul Corneliu Coposu, de la ora 11. Peste 1.000 de oameni şi mai mult de 50 de maşini reprezentative pentru unităţile militare din Sibiu vor defila la această paradă cu tehnică militară, o premieră absolută pentru Sibiu. Sibienii vor putea vedea tehnică militară modernă, certificată în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan, maşini ale Poliţiei, autospeciale de intervenţie ale jandarmilor, ATV-uri pentru stingerea incendiilor, un câine de serviciu al pompierilor şi multe surprize. Parada militară este oferită de Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Căpitan Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu şi Inspectoratul de Jandarmi “G-ral de brigadă Mihail Rasty” al Judeţului Sibiu.

 Programul manifestărilor de 1 Decembrie la Sibiu

Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Garnizoana Sibiu organizează, duminică, 1 Decembrie, o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, la care sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii judeţului Sibiu.    

– ora 9,00 – Şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean Sibiu, care va avea loc la Sala Thalia, participarea făcându-se pe bază de invitaţie.

– ora 10,00 – Depunere de coroane şi jerbe de flori la sediul fostului Consiliu Dirigent din Transilvania, din strada Nicolae Bălcescu.

– ora 11,00 – Parada militară, care se va desfăşura pe Bulevardul Corneliu Coposu.

– ora 15,00 – Spectacol folcloric, care va avea loc la Sala Transilvania. Accesul în sală este liber şi este permis până la ora 14:45, spectacolul fiind transmis în direct de Televiziunea Română (TVR1).

– ora 17,00 – Retragere cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică, pe traseul Sala Transilvania – B-dul Mihai Viteazu – str. Nicolae Iorga – B-dul Vasile Milea – str. Revoluţiei – Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

– ora 19,00 – Concert simfonic susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, la Sala Thalia. Accesul la concert este liber, în limita locurilor disponibile. 

 

Ultima oră

Comentariul meu