video foto zăpadă ca în povești la păltiniș. uite cum arată arena platoș!

Peste 40 de centimetri de zăpadă au acoperit munții din zona stațiunii Păltiniș. Chiar dacă a nins destul de puternic, drumul care leagă Sibiul de Păltiniș este circulabil în condiții de iarnă. Prima zăpadă a atras și câțiva turiști dornici să admire peisajul extrem de frumos.

Zăpada până la genunchi și vremea frumoasă a determinat oamenii să urce la peste 1.800 de metri pentru o primă bulgăreală. Unii au bătut chiar și câteva sute de kilometri pentru a se bucura de zăpadă. O familie din Giurgiu si-a adus fiica la munte, chiar de ziua ei.

”E superb. Noi rar ajungem prin locuri din acestea. Aici la Păltiniș suntem pentru prima oară…”, povestește un domn sosit cu soția și fiica de la Giurgiu.4”În Sibiu a plouat foarte tare, iar acum când am ajuns aici am găsit un peisaj superb. Tot o așteptam zăpada. Drumul e curățat. Aștepăm sărbătorile de iarnă. Intrăm în luna decembrie. Luna decembrie o așteptăm cu toți. Acum vrem să încercăm zăpada. Una peste alta este superb”, a spus o altă turistă.

CITIȚI ȘI: IMAGINI DE VIS: S-a deschis cel mai frumos Târg de Crăciun din România. Uite ce magic arată!

La pensiunile din zonă, muncitorii au fost nevoiţi să îşi croiască drum cu lopata printre mormanele de zăpadă.3

”De aseară a nins şi până dimineaţa. De dimineaţă deja era de 30 de centimetri. Avem de muncă. Asta e periculoasă dacă îngheaţă. Da. Ne era dor.. Chiar că ne era dor. Asta e cea mai grea perioadă din an, dar asta este. E şi frumoasă. Normal că e frumoasă!”, a povestit un muncitor în timp ce curăța zăpada din fața cabanei.1Arena Platoș, aproape gata pentru deschidere

Și proprietarii pârtilor de schi se bucură de ninsoare. Unii promit că din weekend vom schia în condiții foarte bune la Păltiniș.

”Ne bucurăm foarte tare că a nins. Noi eram oricum pregătiți cu zăpda artificială dar a venit cea naturală care este foarte bună. Creează baza pentru alte straturi, iar weekendul care vine avem deschiderea oficială. Suntem pregătiți și îi așteptăm pe toți la petrecerea de sâmbătă seară și pe pârtie desigur. Și sâmbătă și dumincă”, a explicat Dan Anton – director tehnic Arena Platoș.

YouTube video

Meteorologii anunţă că la Păltiniş va mai ninge şi în zilele următoare, aşa că sunt şanse foarte mari ca în weekend să fie zăpadă din belşug.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii