imagini de vis: s-a deschis cel mai frumos târg de crăciun din românia. uite ce magic arată!

Atmosferă de basm în Sibiu. Peste 6.000 de oameni au venit în Piața Mare a orașului să asiste la deschiderea celui mai frumos Târg de Crăciun din România. Căsuțele amenajate ca în povești, parcul de distracții, atelierele lui Moș Crăciun și plasa de stele care s-a aprins peste Centrul Istoric al Sibiului, au făcut ca totul să arate aproape la fel ca la Viena, târg după care organizatorii s-au inspirat.

Mii de sibieni au fost prezenți în Piața Mare, unii pentru a asisata la concert, iar alții pentru a se bucura de bunătățile oferite din belșug la căsuțele din târg. Momentul aprinderii bradului de Crăciun și a luminițelor din centrul orașului, a fost primit cu urale și ropote de aplauze din partea spectatorilor.targ de craciun sibiu (1)

Și pentru că s-a dorit ca prima seară să fie una perfectă, pe scena Târgului a urcat pentru un recital Monica Anghel, cântăreața fiind aplaudată la scenă deschisă.targ de craciun sibiu (2)

Schimbări faţă de anul trecut

Organizatorii au pregătit și pentru acest an, o serie de suprize pentru cei care vor trece pragul Târgului și vor petrece aici câteva ore de distracție.targ de craciun sibiu (3)

„În primul rând este noul mod de amplasare a căsuțelor. După aceea pe lângă iluminatul festiv interesant, am continuat cu iluminatul decorativ al căsuțelor care are un design mult mai tradițional” a spus Andrei Drăgan – manager Târg de Crăciun Sibiu.

CITIȚI ȘI: Ce surprize sunt pregătite la Târgul de Crăciun. Uite programul detaliat!

Magnet turistic pentru primărie

Municipalitatea mizează pe foarte mulți vizitatori în acest an, mai ales că Târgul de Crăciun a devenit un magnet principal pentru atragerea turiștilor în oraș cu ocazia sărbătorilor de iarnă.targ de craciun sibiu (5)

„Tocmai am deschis Târgul de Crăciun și pot să apreciez de acum deja că este un succes. Nu am văzut niciodată atâta lume la deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu. M-am bucurat foarte mult. Sunt foarte mulțumit de cum arată Târgul de Crăciun în acest an. (..) Este între timp un eveniment de marcă al Sibiului. Deja târgul promovează Sibiul și Sibiul promovează târgul. Sunt mulți musafiri care vin special pentru acest Târg de Crăciun la Sibiu.targ de craciun sibiu (6)CLICK AICI SI AICI SĂ VEZI IN DIRECT IMAGINI DIN TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN SIBIU

Târgul de Crăciun este deschis în acest an între 23 noiembrie și 26 decembrie, în fiecare zi de la ora 10.00 la 22.00, iar în weekend-uri aici sunt programate concerte speciale pentru această perioadă a anului.

Anul acesta, organizatorii Târgului de Crăciun au conceput programul artistic al Târgului sub tema “Colors of Christmas”: auriul, verdele, albastrul, argintiul şi roşul vor fi cele cinci culori pe care le va purta Târgul de Crăciun din Sibiu în această a şaptea ediţie.

Programul Târgului de Crăciun Sibiu 2013

22-23 noiembrie – weekendul auriu – În seara zilei de 22 noiembrie, la ora 19 sibienii şi turiştii sunt invitaţi la ceremonia de inaugurare a târgului şi aprinderea iluminatului festiv în oraş, dar şi la un concert extraordinar susţinut de Monica Anghel alături de formaţia lui Andrei Tudor şi de orchestra simfonică din Sibiu condusă de dirijorul Ionel Tudor. În seara zilei de 23 noiembrie, la ora 19, iubitorii genului gospel vor avea ocazia să vadă un proiect muzical unic iniţiat de Brad V. Johnson (n.r fost membru Boney M.) împreună cu Andrei Tudor Band, în colaborare cu Paula Seling şi grupul vocal “Acapella”. Acest moment muzical a fost special creat pentru concertul de la Sibiu.

30 noiembrie – 1 decembrie – weekendul roşu – În data de 30 noiembrie, va avea loc “Festivalul de datini şi obiceiuri”, un spectacol folcloric cu muzică şi dansuri tradiţionale, realizat în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA., iar în 1 decembrie, de Ziua României, Camelia Cosma Stoiţă, Traian Stoiţă şi Ioana Brad vor colinda româneşte.

7-8 decembrie – weekendul albastru – Acesta va aduce pe scenă colinde şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional – muzică vieneză din creaţiile lui Johann Straus şi piese jazzy care vor fi readuse în prim-plan de orchestra Formuzica şi de sibienii de la Guilty Lemon.

YouTube video

14-15 decembrie – weekendul verde –  este dedicat muzicii rock ‘n roll, adusă pe scenă de către artiştii din Electric Band şi Joy Band.

21-22 decembrie – weekendul argintiu – Grupul vocal “Acapella”, condus de George Miron,  care abordează atât muzică pop şi cross-over cât şi muzică clasică şi sacră va încheia seria “Colors  of  Christmas” cu un concert în ultimul weekend înaintea Crăciunului.

Surse FOTO si VIDEO: Sibiu Aerial Image

Ultima oră

Comentariul meu