Artistii sibieni vor avea la dispoziţie un spaţiu destinat activităţii de creaţie situat în apropierea satului Sibiel. Este vorba despre cabana „Andrei Oţetea”, donată în anul 1980 de către academicianul Andrei Oţetea Bibliotecii ASTRA. De asemenea, intenţia Consiliului Judeţean Sibiu este de a include cabana într-un circuit cultural de creaţie.

Capacitatea de cazare în cele 6 camere va fi de 28 de locuri, iar în cabană se vor amenaja o sală de conferinţe, o sala de mese şi o bucătărie, precum şi 8 grupuri sanitare cu WC, duş şi chiuvetă.

Luni, 11 noiembrie 2013, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru investiţia „Consolidare, modificare, extindere şi reabilitare cabană ţărănească (Cabana Oţetea) – sat Sibiel, oraş Sălişte”. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

Lucrările de modernizare sunt realizate de către SC Pieţe SA, iar valoarea contractului este de 637.353 lei cu TVA. Lucrările constau în:
– Lucrări de amenajare: subzidiri, mansardare, hidroizolaţii, pardoseli, reparat acoperişul
– Alimentare cu apă: sursă proprie – puţ + hidrofor
– Canalizare: staţie de epurare
– Alimentare energie electric: instalaţii electrice de iluminat şi prize, generator electric trifazat, sistem de protecţie împotriva loviturilor de trăsnet
– Instalaţii sanitare: 8 grupuri sanitare cu WC, duş şi chiuvetă
– Instalaţii termice: instalaţie termică cu Centrală combustibil solid + sobe de teracotă
– Amenajare pavilion extern
– Împrejmuire proprietate
– Amenajare parcare 4 locuri

Ultima oră

Comentariul meu