foto revolutie la moșna. localnicii au strâns cablurile celor de la prospecțiuni sub ochii jandarmilor!

Aproximativ 20-30 de voluntari, ajutati de localnici (multi copii), au inceput o actiune de “decablare” a zonei Alma Vii, strangand sute, daca nu mii de metri de cabluri seismice de pe dealuri – o actiune de o importanta majora – inclusiv simbolica.

Imaginea grupului de protestatari ce se intoarce, pe inserate, in sat, tragand in urma lor “prada de razboi” si trecand impasibili pe langa echipajele de Jandarmi si Politie care-i lasa, neputinciosi, sa treaca – este imaginea unui mars de triumf al opozantilor gazelor de sist, asupra firmei s.c. PROSPECTIUNI S.A. Cine nu intelege acest mesaj este ori inconstient ori total rupt de realitate – precum personajul comic al zilei, dl. Daianu. (Vezi jos)

Aprox. la ora 18 directorul lucrarilor seismice al firmei PROSPECTIUNI, Ghe. Daianu – cel care ii amenintase si jignise in dimineata zilei de azi pe voluntari – s-a deplasat la caminul cultural din Alma Vii, intentionand sa-si recupereze cablurile luate de protestatari. Aparent, Daianu nu intelese avertismentul sever pe care-l primise in dimineata zilei de azi din partea protestatarilor, astfel incat a trebuit sa fie aparat la Alma Vii de catre Jandarmii inca prezenti la evenimentul de protest. A fugit apoi cu masina, lovind-o de un stalp.olympus digital camera

Protestul de la Mosna si Alma Vii nu s-a incheiat in seara aceasta.
Succesiunea si varietatea evenimentelor dramatice de azi, evenimente dominata de protestatari si localnici interpunctata de gafele de un penibilism greu de egalat al reprezentantului s.c. PROSPECTIUNI, prefigureaza o intensificare a luptei si, in cazul optim pentru s.c. PROSPECTIUNI S.A., oprirea lucrarilor.
Oamenii inving o corporatie agresiva si serviciul de paza al acesteia – Politia si Jandarmeria acceptand, neputincioase, defapt realiste – si cu simpatie ascunsa -, victoria.
(Fotograf: Catalin Grosu)

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Firma care asigura paza e plina de dobitoci ? De ce e nevoie de o firma care sa asigure paza, atata timp cat lucrurile care se fac sunt LEGALE ? Iar in ceea ce priveste “paza” localnicilor (iar prin paza ma refer la conditiile de trai, respectarea legii proprietatii, probleme de mediu, probleme sociale…etc) cine este raspunzator? Toate ca toate, dar am citit deja 3 articole pe tema asta si sunt socat: satele acestea nu au reprezentant legal ? Un primar, un preot ? (lol) .

  2. Naivitatea e unul din factorii ecuaţiei al cărei rezultat e eşecul. ‘Neputința’ autorităților se traduce prin alegerea răului mai mic. Dacă ignorarea legilor vă defineşte acţiunile nu sunteţi cu nimic mai buni decât cei pe care îi blamaţi. Păcat că lăsaţi câtiva huligani să păteze lăudabilele intenţii pe care le puteţi pune în practică. Educaţia majorităţii pare să pălească din cauza câtorva impulsivi iniţiaţi în mişcări anarhice. Respect pentru ceilalţi.

  3. Cei care protesteaza acolo sunt prost informati. Ei protesteaza contra gazelor de sist intr-o zona unde sunt gazele naturale care se exploateaza prin eruptie naturala fara nici o legatura cu gaze de sist. Adevarul e ca firma care asigura paza e plina de dobitoci si se ajuge la lucruri de genul acesta. Partea urata o sa apara cand o sa gasesca fraierul care sa plateasca pagubele si tot scandalul.