artistul plastic nicolae barcan a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului sibiu

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a acordat joi, 14 noiembrie, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu artistului plastic Nicolae Barcan (foto, stânga), în vârstă de 90 de ani, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în sala de consiliu a Primăriei oraşului.

Nicolae Barcan s-a născut în data de 12 noiembrie 1923, la Târgu Ocna, judeţul Bacău. Deşi nu este sibian prin naştere, artistul trăieşte de peste 60 de ani în Sibiu, oraş în care s-a făcut cunoscut şi respectat.

În anul 1955 a devenit membru stagiar al Uniunii Artiştilor Plastici-secţia scenografie, iar din anul 1955 este membru titular al UAP Sibiu-secţia pictură.

Artistul plastic Nicolae Barcan a avut mai multe expoziţii personale în Sibiu ;i a participat şi la expoziţii colective ale filialei UAP Sibiu.

În afară de pictură, în perioada 1953-1956, Nicolae Barcan a semnat şi scenografia unor spectacole pentru teatrele din Sibiu, Braşov şi Timişoara.

Pentru activitatea sa, a fost distins cu Premiul de Excelenţă al filialei UAP Sibiu, în anul 1982.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

artistul plastic nicolae barcan a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului sibiu  artistul plastic nicolae barcan a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului sibiu  artistul plastic nicolae barcan a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului sibiu

Ultima oră

Comentariul meu