video foto peste 1.500 de studenti si profesori au protestat la sibiu. ce mesaj au transmis guvenului

Sase la sută din PIB, burse mai mari, taxe mai mici și cazare mai ieftină în cămine. Acestea sunt doar câteva din doleanțele studenților sibieni, dar și ale profesorilor de la universitatea din oraș. Guvernul este considerat principalul vinovat pentru situația care i-a determinat pe studenți să iasă în stradă. Marșul s-a încheiat cu un miting în centrul Sibiului.

Îngrijorați și vizibil supărați, studenții au scandat sloganuri împotriva guvernanților și le-au transmis acestora că nu se vor opri decât în momentul în care toate revendicările lor vor fi satisfăcute. ”Vrem o scoala pentru toti nu guvern de mafioti” și ”Educația finanțați sau de la Guvern plecați”, au fost sloganurile cele mai strigate în timpul protestelor.1

”Protestăm să se aloce un 6 la sută din PIB pentru educație. Este greu pentru că nu avem condiții. Guvernul și clasa politică actuală e vinovată de situația noastră” a spus o tânără studentă în timp ce protesta.3

La marșul de la Sibiu alături de studenți au participat și majoritatea cadrelor de la Universitatea Lucian Blaga din oraș. Studenții spun că în loc ca Guvernul să cheltuie sute de milioane de euro pe autostrăzi, ar trebui să li se asigure condiții decente de studii.

La finalul protestului, participanții au desenat cu cărțile de studii cifra 6, chiar în centrul Sibiului. Mitingul s-a desfășurat fără incidente, protestatarii fiind chiar aplaudați de turiștii care vizitau centrul istoric al orașului.

Ce sloganuri au strigat studenți!

Noi de aici nu plecam, nu plecam acasa! Pana nu ne finantati educatia noastra!

Noi vrem educatie, nu vrem pe plantatie!

Va rugam sa ne scuzati, suntem tineri educati!

Educatia finantati sau de la Guvern plecati!

Educatia o salvati numai daca o finantati!
Vrem o scoala pentru toti nu guvern de mafioti!

 

Voi dati afara tinerii din tara!

Ultima oră

Comentariul meu