semimaratonul sibiu 2013 a adunat aproape 25.000 de lei. uite unde merg banii!

Prin participarea la SemiMaratonul Sibiu 2013, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, Asociația Baby Care a reușit să mobilizeze din comunitate suma de 24.531,87 lei. Proiectul cu care Asociaţia Baby Care Sibiu s-a înscris la maraton – „Un vis, o speranţă, o viaţă” – a fost destinat achiziţionării de circuite pentru aparatele de respiraţie neonatală, aparate necesare susţinerii respiraţiei nou-născuţilor şi prematurilor bolnavi.

La momentul participării la SemiMaraton, Asociaţia spera să poată achiziţiona circuite de respiraţie în valoare de 10.000 lei. Datorită generozităţii sibienilor – alergători copii şi adulţi, susţinători ai alergătorilor şi prieteni ai Asociaţiei Baby Care, precum Clinica Polisano, Organizaţia EMMA, Takata – suma colectată cu prilejul SemiMaratonului a depăşit cu mult aşteptările. De aceea, Asociaţia a decis ca suma rămasă după achiziţionarea circuitelor de respiraţie, adică 14.531,87 lei, să fie utilizată pentru a  acoperi o parte din costurile necesare pentru dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Sibiu cu un ecograf modern  care să permită depistarea anomaliilor congenitale, diagnosticul afecţiunilor perinatale și al complicațiilor asociate prematurității și afecțiunilor perinatale, dar şi monitorizarea pe termen îndelungat a nou-născuţilor şi prematurilor cu risc pentru tulburări de dezvoltare şi anomalii neurologice. Asociaţia Baby Care se află încă în negocieri pentru achiziţia acestui ecograf.

 

SemiMaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru proiecte şi cauze din comunitatea sibiană, coordonat de Fundaţia Comunitară Sibiu. În tradiţia Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume, combină bucuria de a alerga cu bucuria de a dărui. Organizaţiile non-profit, grupurile de iniţiativă, companiile sau persoanele fizice propun proiecte pentru comunitate, iar alergătorii care doresc să se înscrie în competiţie, aleg un proiect pe care îl susţin prin taxa de participare şi prin mobilizarea unui cerc de susţinători. Aceștia pot susţine contribuind cu o sumă fixă sau variabilă (per kilometru alergat) pentru una dintre cauzele înscrise în competiţie.

 

Ediţia a II-a, desfăşurată în data de 25 mai 2013, a reușit să implice activ în strângerea de fonduri peste 1.200 de donatori individuali și mai multe companii, suma totală atrasă în cadrul evenimentului fiind de 112.685 lei. SemiMaratonul a fost organizat cu ajutorul a 155 voluntari şi a adus la start peste 450 de concurenţi care au alergat pentru 23 de cauze din comunitatea sibiană.

Printre cauzele înscrise s-a aflat și proiectul „Un vis, o speranță, o viață”, pentru nou-născuţii şi prematurii internaţi în terapia intensivă neonatală, al Asociației Baby Care. Pentru acest proiect au alergat 111 alergători – adulţi, dar şi copii – care au fost susținuți de 200 de donatori individuali, suma totală mobilizată de la persoane fizice fiind de 10.784,77 lei. În susținerea campaniei „Un vis, o speranță, o viață” s-au implicat și companii sibiene care au sprijinit proiectul cu suma totală de 13.747,10 lei, în total reușind să ducă suma mobilizată la 24.531,87 lei.

 

Suma atrasă de Asociația Baby Care în cadrul SemiMaratonului a depășit estimarea inițială de 10.000 lei necesari pentru achiziţionarea de circuite pentru aparatele de respiraţie neonatală. De aceea, diferența de 14.531,87, rămasă după achiziționarea acestor aparate, va fi direcționată către o altă nevoie importantă a clinicii, și anume, achiziționarea unui ecograf care să permită depistarea anomaliilor congenitale, diagnosticul afecţiunilor perinatale și al complicațiilor asociate prematurității și afecțiunilor perinatale dar şi monitorizarea pe termen îndelungat a nou-născuţilor şi prematurilor cu risc pentru anomalii de dezvoltare şi neurologice.

 

În cadrul campaniei de strângere de fonduri, a participat şi Organizaţia EMMA cu proiectul „Prevenirea abandonului şi protejarea vietii copilului prematur”, menit de asemenea să vină în sprijinul Clinicii de Neonatologie a Spitalului Judeţean, care, prin generozitatea a 33 de donatori a reuşit să mobilizeze suma de 1693,51 lei. Organizaţia EMMA a decis ca aceste fonduri să fie folosite şi ele pentru sprijinirea proiectului Asociaţiei Baby Care, pentru achiziţia ecografului necesar Clinicii de Neonatologie.

 

Ultima oră

Comentariul meu