ministrul dan șova nu vrea autostrada sibiu – pitești: nu avem bani să o facem! e prea scumpă!

Invitat la o emisiune la postul Digi 24, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a insistat pentru realizarea tronsonului de autostrada din cadrul Coridorului IV Paneuropean pe traseul cu deviere prin Brasov, sustinand ca sumele platite pentru aceasta ruta ar fi cu mult mai mici decat valoarea lucrarilor la autostrada Pitesti-Sibiu.

”De la Sibiu la Pitesti, cea mai ieftina varianta este 3,2 miliarde euro. Atat costa autostrada. De la Sibiu la Brasov, ca sa incheiem coridorul IV Brasov – Comarnic – Bucuresti, cea mai scumpa varianta e 900 de milioane de euro. Diferenta intre cele doua tronsoane, pentru a inchide Coridorul IV, e aproape de 400%. Toti banii europeni pe autostrazi pentru perioada 2014-2020 sunt 3 miliarde de euro. Sibiu – Pitesti e 3,2 miliarde de euro, deci nici pe aia n-o facem. Daca avem 3 miliarde de euro pe langa Sibiu – Brasov, putem construi si alte tronsoane, ne mai raman 2,2 miliarde euro sa construim. Daca facem numai Sibiu – Pitesti, n-avem bani s-o terminam din banii europeni si nici fizic n-o terminam pana-n 2020″, considera ministrul Dan Sova.

Desi prin Brasov, lungimea traseului spre Bucuresti ar creste, ministrul a pledat pentru aceasta varianta, afirmand ca autostrada Pitesti-Sibiu ar putea fi construita ulterior, dupa anul 2020, in urmatorul exercitiu financiar european.

De mentionat ca, la ora actuala, pentru Comisia Europeana prioritara si de importanta strategica este realizarea tronsonului Sibiu – Pitesti, si nu cel prin Brasov, decizia finala urmand sa soseasca spre sfarsitul acestui an sau inceputul lui 2014, anunta muntenia-news.ro.

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. politicieni nostri nu vor autostrazi pt transportul marfurilor (Pitesti, Craiova) vor sa-si plimbe nevestele pe v prahovii

  2. multe proiecte au esuat, multe lucruri s-au incercat si nu a mers, dar de cand cu USL la putere parca sunt si mai multe lucruri negative, parca toti sunt mai tupeisti, parca se zbat cu prea multa putere pentru ceva si cand te zbati cu atata putere pentru ceva atunci clar ca acel ceva doar pentru ei este, pur si simplu isi bat joc, noi platim, ei isi primesc banii, tara e plina de pensionari falsi care mai au putere de munca, deci si acolo merg bani pentru ca trebuie sa fie cativa gigi frana ca sa nu mearga tara asta. Chiar am ajuns batjocura unora de la Bucuresti?

  3. Ratiunea autostrazii Sibiu-Brasov in loc de Sibiu-Pitesti e sa dea un sens logic pentru „Brasov -capitala regionala”. Pe asta insista „peizanul” ala de Nita si asta vrea sa dea PSD-ul.Ce drac de capitala regionala ar fi Brasovul daca ar fi legat restul regiunii printr-un DN? In schimb, daca autostrada s-ar opri la Sibiu, atunci cea mai mare parte a regiunii s-ar lega prin Sibiu la restul tarii. Deocamdata Brasovul s-ar lega doar prin Comarnic-Brasov (daca se face… si cum ii stim noi pe mitici ….).

  4. au venit iarasi comunistii la putere. Astia de acum sunt ticalosi mari si vor distruge Romania si Ardealul. Dar lumea este puturoasa si nu iese la demonstratie sa-i dea jos pe oamenii rusilor. Au vazut numai ca Boc le-a taiat salariile la functionarii publici. Da mincinosul Romaniei, va aduce la sapa de lemn Romania si pe romani intr-o saracie crunta. Degeaba au iesit parintii nostri in ’89 pe strazi, ca bolsevicii si cacaraii au pus mana pe Tara. Daca nu va mai fi Base, astia vand Romania pe bucati la socialisti si rusi si pe noi ne duc in Siberia.

  5. pai da , daca nu are cabana la sibiu ca sa vina saptamanal aici , nu ii trebuie autostrada !!! restul tarii sa se duca …. pe unde vor si pot !!!!!!!!!!!