proiectul autostrăzii sibiu – brașov, prins în finanțarea bugetară pe 2014!

După ce în septembrie se vehicula ideea construcției unei autostrăzi Brașov – Sibiu, de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), vă informăm că aceasta este deja prinsă în bugetul pentru anul viitor, anunta newsbv.ro.

Inițial, Comisia Europeană nu a dat acceptul modificării traseului culoarului patru european, însă reprezentanții Guvernului au venit cu argumentele necesare și, în cele din urmă, CE și-a dat acordul pentru această modificare. Astfel, construcția viitoarei autostrăzi este prinsă pentru finanțare pe anul 2014.

„Este cel mai important proiect de infrastructură care va începe în județul Brașov anul viitor. Lucrările pot începe chiar din primăvara viitoare.  Deja au fost expropiate o parte din terenurile necesare construcției autostrăzii. Practic, unul din tronsoane, Brașov – Făgăraș, este identic cu cel al autostrăzii Transilvania, iar de la Făgăraș la Sibiu se va merge pe draseul drumului expres care era în proiect și pentru care există documentație“, a declarat în exlcusivitate pentru newsbv.ro vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Popa (PSD).

Practic, de la București se va putea merge spre granița de Vest pe autostrada cia Ploiești – Comarnic – Predeal – Râșnov – Codlea – Făgăraș – Sibiu, iar de aici fie pe A3, spre Oradea, fie pe A1, spre Arad. Sursa: newsbv.ro.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Articolul este o totala dezinformare! Nu doar ca bugetul pe de 2014 nu este inca intocmit, deci autostrada n-are in ce sa fie inclusa. Dar nici macar nu are cum sa fie bugetata, pentru ca nu are studiu de fezabilitate. Si cata vreme nu are studiu de fezabilitate, nu exista!

    De asemenea, autostrada nu are sursa de finantare. UE nu o finanteaza si nu o va finanta, iar bugetul Romaniei nu-si permite aceasta autostrada.

  2. In calitate de simplu sofer intreb si eu, dece atata graba cu autostrada Sibiu-Brasov cand din punctul meu de vedere era de urgenta maxima Valea Oltului … ?

    Intrebarea ia in proportie de 99% caracter retoric, caci nu ma astept ca cineva sa si raspunda cu adevarat.