Expozitia `Pictura poloneza din a doua jumatate a secolului al XX-lea, din colectiile Muzeului National din Gdansk`, care va putea fi vizitata de sibieni din 13 noiembrie, face parte din amplul proiect de colaborare pe termen lung dintre Muzeul National Brukenthal si Muzeul National din Gdansk.

`In cadrul acestei cooperari, care a debutat cu trei ani in urma, publicul polonez a avut prilejul sa admire piese remarcabile din colectiile de pictura flamanda si olandeza (2010), pictura italiana (2011) si din cea de argintarie medievala (2011), din patrimoniul Muzeului din Sibiu`, spun reprezentantii muzeului.

Expozitia `Pictura poloneza din a doua jumatate a secolului al XX-lea, din colectiile Muzeului National din Gdansk` aduce in atentia publicului o selectie reprezentativa pentru principalele directii si tendinte pe care le-a cunoscut arta poloneza in cea de-a doua jumatate a secolului al XX-lea. Expozitia nu-si propune sa prezinte dezvoltarea lineara, strict cronologica si delimitata stilistic a artei poloneze din aceasta perioada, ci se doreste, mai degraba un `eveniment liber` ce marcheaza cele mai interesante tendinte si puncte de interes.

In perioada in care in Sala Multimedia din Casa Albastra va putea fi vizitata expozitia de pictura contemporana poloneza, la Muzeul din Gdansk va fi organizata o expozitie ampla de

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

pictura poloneza din a doua jumatate a secolului al xx-lea prezentata la sibiu  pictura poloneza din a doua jumatate a secolului al xx-lea prezentata la sibiu  pictura poloneza din a doua jumatate a secolului al xx-lea prezentata la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu