începe ediția a zecea a ”sibiu dans festival 2013”

Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu organizează în perioda 8-10 noiembrie 2013  cea de a 10-a ediţie a festivalului studenţesc “Sibiu Dans Festival”.

Festivalul îşi va deschide porţile vineri 8 noiembrie 2013 de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor cu vernisajul expoziţiei de fotografie “SIBIU DANS 2012”, semnată de artistul fotograf Mihai Panaitescu din Deva.

Spectacolele de dans se vor derula în zilele de 8 şi 9 noiembrie, începând cu ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, ziua de duminică 10 noiembrie fiind una dedicată discuţiilor pe teme de dans prin organizarea mesei rotunde “Coregraf versus Dansator”.

Tineri dansatori din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Piteşti, Tg. Mureş, Galaţi, Sibiu şi Kraljevo (Serbia) se vor întrece pentru a cuceri publicul sibian cu talent, entuziasm şi dedicaţie. Ei vor intra în sufletul publicului prin paşi delicaţi şi graţioşi de balet, vor da frâu liber imaginaţiei prin viziunea neconvenţionalului dansului contemporan şi modern, vor păşi în alte locuri geografice şi timpuri istorice prin momentele de dans de caracter şi show-revue. Ei se vor întrece timp de două zile pentru a ne cuceri inima şi marele Trofeu al Festivalului de Dans de la Sibiu. Mult râvnitul Trofeu al Festivalului  va sosi la Sibiu de la Cluj fiind câștigat de două ori consecutiv de formația  “Jump In” la ultimele ediţii.

“Competiția se anunţă a fi acerbă. Centrele universitare au realizat deja o preselecție proprie, astfel că fiecare în parte va trimite la Sibiu pe cei mai talentați reprezentanți. Anul acesta secțiunea de street dance se anunță una de foc, întrucât toate formațiile participante au anunțat cel puțin un program înscris în concurs la această secțiune. Aşadar, vă invităm să aplaudaţi ultimele creaţii coregrafice a celor mai diverse genuri de dans; vă învităm să vă relaxaţi, să vă lăsaţi impresionaţi de poveştile dansante, să descoperim împreună cei mai talentaţi studenţi şi cei mai creativi coregrafi”, declară Liliana Popescu Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu