persoanele cu dizabilităţi învaţă cum să se integreze în societate, prin proiectul “sprijin pentru piața muncii”

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, alături de Ministerul Educației Naționale, organizează, în perioada 4-6 noiembrie 2013, sesiunea de consultări “Sprijin pentru piața muncii”. Studenţii cu dizabilitati din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu participă în aceste zile la cursuri de integrare socială şi profesională.

Programul pilot, început în urmă cu trei ani de zile, se desfasoară în Sibiu, Galaţi şi Targovişte şi sprijină persoanele cu dizabilităţi pe trei mari direcţii: susţinere financiară, sub formă de bursă lunară de 500 de lei, achiziţionarea şi oferirea către studenţi a dispozitivelor adaptate nevoilor fiecărei persoane dar şi partea de susţinere morală, de îndrumare, prin implicarea cadrelor didactice în acest proiect, un profesor, mentor având în grija sa maxim 10 studenţi.

Evenimentul reuneste 90 de studenți și 40 de profesori și mentori, alături de conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și reprezentanți ai universităților partenere și ai autorităților locale.

img_4984

„Sunt studentă în anul III la Psihologie, la Universitatea Lucian Blaga. Am intrat în acest proiect şi mă bucur de lucrul acesta pentru că mă ajută să am acces mult mai uşor la cursuri. Le primesc în format electronic, dar mai am şi eu ceva de lucru, pentru

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

persoanele cu dizabilităţi învaţă cum să se integreze în societate, prin proiectul “sprijin pentru piața muncii”  persoanele cu dizabilităţi învaţă cum să se integreze în societate, prin proiectul “sprijin pentru piața muncii”  persoanele cu dizabilităţi învaţă cum să se integreze în societate, prin proiectul “sprijin pentru piața muncii”

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu