Durerile de spate nu sunt intotdeauna cauzate de anumite boli, multe persoane sanatoase suferind de aceasta problema din cauza unor obiceiuri proaste, precum purtarea unor genti grele si voluminoase, dar si a unor pantofi cu toc inalt.

O saltea buna rezista de la opt la zece ani. Asadar, in cazul persoanelor care nu au inlocuit salteaua dupa 10 ani de folosire, exista posibilitatea ca spatele sa nu beneficieze de suportul de care are nevoie. In acest caz, este recomandat ca salteaua sa nu fie foarte tare, dar nici foarte moale, informeaza fitnea.com.

Un alt motiv din cauza caruia persoanele pot avea dureri de spate este si purtarea unor genti foarte mari. In cazul femeilor care folosesc genti voluminoase si au tendita de „a purta cu ele intreaga casa”, spatele acestora nu le va fi recunoscator. Utilizarea unei genti mari si grele pe un umar ar putea afecta coloana vertebrala. Asadar, geanta nu ar trebui sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea corpului.

Si persoanele care poarta pantofi cu toc trebuie sa fie atente. Tocurile prea inalte pot forta arcuirea spatelui, articulatiile simtind o presiune prea mare. Pe de alta parte, nici pantofii fara niciun pic de tot nu sunt recomandati.

Totodata, cercetatorii au

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

ce obiceiuri proaste iti provoaca dureri de spate  ce obiceiuri proaste iti provoaca dureri de spate  ce obiceiuri proaste iti provoaca dureri de spate

Ultima oră

Comentariul meu