demonstraţie de baschet în scaun rulant, la un liceu sibian

Fundația Motivation România a organizat o demonstraţie de baschet în scaun rulant, joi, 31 octombrie, la Colegiul Agricol Daniil Popovici Barcianu din Sibiu.În cadrul acestui eveniment cei 8 utilizatori activi de fotoliu rulant, au facut o demonstrație de mobilitate, fair-play și curaj.

Această acţiune are loc în cadrul proiectului ”Roțile Schimbării – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant”, finanțat de USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională. Proiectul este implementat în perioada 2011-2014 și are ca scop reducerea numărului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizați la domiciliu și stimularea participării acestora la activități sportive, culturale și recreative.

Evenimentele de promovare a sportului în scaun rulant vor include sesiuni de instruire pentru antrenori și arbitri, antrenamente pentru utilizatorii de scaun rulant și demonstrații sportive în locuri publice in diferite localităţi din ţară.

Sportul în scaun rulant este parte din procesul de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

demonstraţie de baschet în scaun rulant, la un liceu sibian  demonstraţie de baschet în scaun rulant, la un liceu sibian  demonstraţie de baschet în scaun rulant, la un liceu sibian

Ultima oră

Comentariul meu