forta civica sibiu solicita demisia prefectului ovidiu siterli pentru ca a mintit presa

Minciuna pare sa fi devenit o stare de fapt in guvernarea USL. De la minciunile din campania electorala pana la minciunile prin care vor sa acopere ilegalitati nu a fost decat un pas, susţin cei de la Forţa Civică Sibiu.

 

Iată solicitarea celor de la Forţa Civică:

In aceasta situatie se afla prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli. Cu buna stiinta, reprezentantul Guvernului in teritoriu – care, teoretic, ar trebui sa fie garantul respectarii legilor – a mintit in privinta luarii la cunostinta despre hotararea ilegala aprobata de Consiliul local Cisnadie, referitoare la reprezentantii acestuia in Consiliul de Administratie al Spitalului Cisnadie.prefectura

Forta Civica Sibiu a dezvaluit in data de 14 octombrie 2013 ca hotararea CL Cisnadie nr. 148/2013 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului Local in Consiliul de Administratie al Spitalului orasenesc Cisnadie este ilegala, iar in acest sens a fost depusa o sesizare la Institutia Prefectului. La momentul respectiv, reprezentantii Prefecturii Sibiu au declarat presei ca „la sediul institutiei nu s-a primit nicio informare in acest sens”.

 

Ciudat este insa faptul ca adresa transmisa Consiliului Local Cisnadie, prin care este informat de ilegalitatea hotararii este datata cu 10 octombrie. Ne punem intrebarea daca prefectul Ovidiu Sitterli a mintit presa cu buna stiinta, in tentativa de a acoperi ilegalitatile primarului Gheorghe Huja sau, pur si simplu, subordonatii sai il dezinformeaza, ceea ce inseamna ca nu are control asupra intitutiei. In oricare dintre situatii, prefectul Ovidiu Siterli ar trebui sa isi dea demisia. Oare cate astfel de ilegalitati s-au mai produs in judet, iar prefectul fie a inchis ochii, girand astfel incalcarea legii, fie angajatii prefecturii nu l-au informat asupra acestrora? Forta Civica Sibiu considera ca se impune un control din partea Corpului de Control al Primului Ministru, pentru a verifica daca mai exista si alte situatii in care prefectul Ovidiu Sitterli a „inchis ochii” la actiuni ilegale.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu