Festivitatea de dezvelire a plăci comemorative dedicată poetului medieşean George Popa, la casa în care acesta s-a născut (str.Anton Pann nr.51) în anul 1912, a reprezentat “recuperarea unei moşteniri culturale neglijată o bună perioadă de timp”, după cum a declarat marţi la prânz, primarul municipiului de pe Târnava Mare, Teodor Neamţu.
Născut la Mediaş, George Popa (foto) – al cărui nume îl poartă şi fosta Şcoală Gimnazială nr. 2, situată pe strada Avram Iancu – a fost învăţător şi profesor de limba română şi muzică în cateva sate de pe Târnave, iar între anii 1954 – 1958, a îndeplinit nobila misiune de director al Bibliotecii Raionale (actuala Bibliotecă “Stephan Ludwig Roth “din Mediaş. În peisajul cultural transilvănean din perioada interbelică, activitatea literară a lui George Popa se înscrie în raza actiunii de revitalizare şi înnoire, deschisă scrisului tânăr de revistele “Gind românesc”, “Abecedar” si “Pagini literare”.
Unul din meritele cele mai importante ale lui George Popa este acela de a fi înfiinţat revista literară “Lanuri ” care a apărut şase ani fără întrerupere, între anii 1933-1939. A fost o publicaţie de înaltă ţinută artistică, în care au publicat scriitori importanţi ai timpului: Tudor Arghezi, Victor Papilian, Radu Stanca, Aron …
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu