hospice, singurul centru de îngrijire paliativă: 14 locuri pentru sutele de bolnavi cu boli incurabile din sibiu

Îngrijirea paliativă, adică serviciile prin care se asigură creşterea calităţii vieţii pentru persoanelor diagosticate cu boli incurabile sau boli cronice progresive, dar şi pentru familiile acestora, este acoperită în municipiul Sibiu cu numai 14 paturi, la Centrul de Îngrijiri Paliative Hospice Sibiu, în condiţiile în care sute de persoane au nevoie de aceste servicii medicale.

“Avem un singur centru la Sibiu, cu 14 locuri şi sute de persoane care au nevoie de îngrijiri. Încercăm să acoperim cât mai mult, ne ajutăm desigur şi cu echipele care se deplasează la domiciliul pacienţilor, care însă nu sunt specializate pe paliaţie dar merg la oameni acasă. Medicii noştri oferă şi ore după program în care pacienţii pot veni pentru sfaturi, în încercarea de a stopa cât mai mult din nevoile pe care le au bolnavii. Este un domeniu foarte special şi avem nevoie de oameni profesionişti, care au empatia necesară pentru nevoile pacienţilor şi cele ale familiilor aparţinătoare”, a declarat directorul centrului Ortrun Rhein, cu ocazia Conferinţei Naţionale de Îngrijiri Paliative, care a avut loc la Sibiu în perioada 24-26 octombrie.

De altfel, centrul de la Sibiu este şi singurul centru din ţară acreditat CoNAS şi în 2012 a avut înregistrat un

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

hospice, singurul centru de îngrijire paliativă: 14 locuri pentru sutele de bolnavi cu boli incurabile din sibiu  hospice, singurul centru de îngrijire paliativă: 14 locuri pentru sutele de bolnavi cu boli incurabile din sibiu  hospice, singurul centru de îngrijire paliativă: 14 locuri pentru sutele de bolnavi cu boli incurabile din sibiu

Ultima oră

Comentariul meu