bursa din sibiu are o nouă conducere. au apărut noi membrii în ca al sibex

Acţionarii Sibex au revocat trei dintre membrii Consiliului de Administraţie, inclusiv pe preşedintele Dan Simionescu, în cadrul Adunării Generale din week-end, potrivit unor surse din piaţă, conform bursa.ro.
Singurii care şi-au păstrat posturile sunt Manuela Duţu, care era susţinută de Bogdan Baloşan (care deţine 5% din bursa sibiană), şi Petros Iakovou, CEO la Hellenicamerican Securities&Asset Management, care ocupa o poziţie provizorie.
Dan Simionescu, Darie Moldovan (SSIF Broker) şi Iancu Stavrositu (SSIF Interfinbrok) au fost înlocuiţi cu Gabriel Lupaşcu, consilier juridic la SIF Moldova, Ovidiu Gălăţanu, propus de omul de afaceri Radu Dimofte, şi Monica Ploscaru, propusă de „Transilvania Capital”.
Noii membri trebuie să obţină avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară, Manuela Duţu fiind singura care îşi continuă mandatul.
Unul dintre motivele noilor schimbări de la Sibex este faptul că bursa sibiană nu a reuşit încă să îndeplinească cerinţa europeană potrivit căreia, începând cu 15 septembrie 2013, derivatele trebuie decontate prin contrapărţi centrale autorizate (CCP).
Acţionarii Sibex nu au reuşit să se întrunească astfel încât să poată ţine Adunarea Generală pentru înfiinţarea unei Contrapărţi Centrale (CCP) locale, astfel că bursa a trebui să negocieze cu o Contraparte străină. Sibex a ales să contracteze CCP-ul din Grecia Helex, iar în prezent, contractul este în curs de finalizare. Între timp, Casa Română de Compensaţie a depus la ASF o cerere de reautorizare.
Pe ordinea de zi a Adunării Generale era şi prezentarea unui raport privind demersurile întreprinse cu privire la înfiinţarea CCP-ului. Convocarea fusese solicitată, în august, de doi acţionari (Bogdan Baloşan, care are 4,99% din acţiuni şi Super Gold Invest, cu 0,788%).

Ultima oră

Comentariul meu