agenția de mediu face măsurători de monitorizare a aerului ambiental în municipiul sibiu

 Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu are prevăzute, în planul de monitorizare pentru anul 2013, măsurători privind calitatea aerului în municipiul Sibiu, pentru identificarea zonelor potenţial poluate, conform Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

 

Laboratorul mobil din dotarea APM Sibiu este echipat cu instrumente  pentru măsurarea concentraţiilor din aer pentru cei mai periculoşi poluanţi: dioxidul de sulf, oxizii de azot, monoxidul de carbon, ozonul, compuşi organici volatili (benzen, toluen, etil-benzen, meta şi para-xilen), pulberi în suspensie PM 10, precum şi a parametrilor meteo (temperatură, umiditate, presiune atmosferică, radiaţie solară, direcţia şi viteza vântului).

Măsurătorile vor fi efectuate în data de 30 octombrie 2013, între orele 10:00-16:00, în punctul de monitorizare DN 1, km 306  (lângă sensul giratoriu de la intrarea în com. Şelimbăr), şi vor urmări influenţa traficului auto pe DN1 asupra aerului ambiental.

„Pentru o monitorizare cât mai exactă a poluanţilor din aer care exercită o serie de efecte negative, ne propunem să desfăşurăm activităţi suplimentare de identificare a nivelului de poluare, faţă de staţiile automate fixe de monitorizare a calităţii aerului. De asemenea, vom identifica şi alte locaţii în care există riscul ca populaţia să fie expusă în mod direct sau indirect la valori de poluare a aerului, care pot depăşi pentru o perioadă de timp semnificativă, valorile limită admise” afirmă directorul executiv Bogdan Gheorghe TRIF.

 

Ultima oră

Comentariul meu