numărul infecţiilor respiratorii este în creştere la sibiu. la fel şi în cazul pneumoniilor

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei la nivelul judeţului Sibiu , în săptămâna 14 – 20 octombrie a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii acute (1922), cu circa 7.19%, faţă de cazurile din săptămâna precedentă (1793), fiind şi cu 4.17% mai mare faţă de săptămâna 42 din sezonul 2012-2013 (1845 cazuri).

Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 33%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Cazurile de afectiuni clinice compatibile cu gripa raportate au fost în număr de 7 (faţă de 13 cazuri în săptămâna 41).

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 336 de cazuri, faţă de 274 în săptămâna precedentă, iar cele mai multe dintre ele (90) au survenit tot la grupa de vârstă 15-49 ani.

Ponderea internărilor cu pneumonii, din totalul cazurilor, a fost de 14.88%, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an.

Ponderea scăzută a internărilor datorate infecţiilor respiratorii acute (0.99%) şi lipsa internărilor cu afecţiuni clinice compatibile cu gripa indică faptul că formele de boală au fost uşoare.

Grupele de risc, la care se recomandă vaccinarea antigripală sunt: persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

numărul infecţiilor respiratorii este în creştere la sibiu. la fel şi în cazul pneumoniilor  numărul infecţiilor respiratorii este în creştere la sibiu. la fel şi în cazul pneumoniilor  numărul infecţiilor respiratorii este în creştere la sibiu. la fel şi în cazul pneumoniilor

Ultima oră

Comentariul meu