Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat, la Sibiu, începerea lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa (foto), a anunţat în premieră, la Sibiu, joi, că luni, 28 octombrie, va avea loc inaugurarea oficială a lucrărilor la Deveselu, în prezenţa unor oficialităţi din Statele Unite ale Americii (SUA).

Potrivit ministrului, lucrările ar urma să fie finalizate în anul 2015, scutul antirachetă de la baza Deveselu fiind prima facilitate de acest gen din Europa de Est.

„Vă anunţ în premieră că luni, la Deveselu, împreună cu partea americană, cu partenerii din Statele Unite, de la Pentagon, de la Ministerul Apărării, vom inaugura lucrările la acea locaţie, la ceea ce dumneavoastră cunoaşteţi ca scut antirachetă, dar, de fapt este vorba despre interceptări de rachete balistice, lucrare care trebuie să se realizeze în perioada următoare. Acest scut antirachetă trebuie să fie funcţional în 2015. Este prima facilitate de acest gen care se realizează în estul Europei, având în vedere că România este stat de graniţă al NATO şi UE. Inaugurarea lucrărilor va avea loc luni, la Deveselu”, a declarat Mircea Duşa.

Ministrul a explicat că lucrările se vor realiza în parteneriat cu partenerii americani.

„Noi am început lucrările încă din vară, lucrările de amenajare de la Deveselu şi le-am şi finalizat. Mai sunt câteva lucrări

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat, la Sibiu, începerea lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu  Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat, la Sibiu, începerea lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu  Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat, la Sibiu, începerea lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu

Ultima oră

Comentariul meu