e oficial: loturile 1, 2 si 4 ale autostrăzii orăștie – sibiu se inaugurează în decembrie. lotul 3 abia în iunie 2014

Circa 100 de kilometri de autostrăzi ce fac parte din rutele Lugoj – Deva şi Orăştie – Sibiu vor fi inauguraţi până la finalul acestui an, stadiul lor de construcţie fiind în prezent de circa 85-95%, susţin reprezentanţii Departa­mentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

„Primul lot din autostrada Lugoj – Deva, este aproape finalizat. Este construit în proporţie de 95% şi urmează să fie gata în decembrie. De asemenea, loturile 1, 2 şi 4 din Orăştie – Sibiu sunt aproape gata, în diverse stadii, de 85-90%, urmând să fie inaugurate în noiembrie-decembrie. Lotul al treilea din Orăştie – Sibiu, construit în proporţie de 60%, va fi gata undeva între aprilie şi iunie anul viitor“, a spus Ciprian Goriţă, consilier al ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură Dan Şova la un eveniment în domeniul transporturilor organizat de Ambasada Marii Britanii.

Termene de finalizare depășite

Termenele de finalizare a acestor tron­soane sunt însă deja depăşite, având în vedere că cea mai mare parte a şantierelor de autostrăzi din vestul României, situate pe coridorul IV paneuropean, trebuia să fie gata încă din aprilie, potrivit contractelor încheiate iniţial cu constructorii. Goriţă a mai spus că zilele trecute au fost semnate şi contractele de construire pentru al doilea şi al treilea lot din auto­strada Lugoj – Deva, care cumulează aproape 50 km. Astfel, contractul pentru lotul al doilea a fost semnat de com­pania de drumuri cu italienii de la Salini şi Secol pentru suma de 128 mil. euro, în timp ce contractul pentru construcţia celui de-al treilea lot a fost semnat cu firmele Teloxim (con­trolată de Theodor Berna), Comsa (Spania), Aldesa Construc­­ciones (Spania) şi Arcadis Euro­metudes (Olanda), pentru suma de 132 mil. euro, po­trivit informaţiilor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). În pe­rioada ur­mătoare ar urma să fie semnat şi con­tractul de construire a 25,6 km din autostrada Ti­mi­şoara – Lugoj cu firmele italiene Tirrena Scavi şi Societa Italiana per Condotte D’Acqua, pentru 96 mil. euro. Contractele pentru aceste autostrăzi au fost scoase la licitaţie în luna august a anului trecut, iar statul a tergiversat aproape nouă luni procedura de selecţie a unor constructori, ulterior începerea lucrărilor fiind blocată de contestaţii. Goriţă a mai spus că în perioada următoare se vor realiza studii de fezabilitate pentru autostrăzi precum Sibiu – Braşov sau inelul de centură nord al Capitalei la standard de autostradă. sursa: zf.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu