în toate unităţile şcolare din judeţul sibiu s-a dat alarma de cutremur

Vineri, 18 octombrie şi luni, 21 octombrie, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu a fost organizat un exerciţiu de alarmare în caz de cutremur.

Exerciţiul de simulare a avut loc la nivel naţional, în toate unităţile de învăţământ, la solicitarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Scopul acestuia a fost de a exersa corect comportamentul elevilor în cazul producerii unui seizm. În zilele premergătoare exerciţiilor de simulare, profesorii le-au prezentat instrucţiunile şi noţiunile teoretice legate de producerea unui seizm şi modul de comportare.

În momentul derulării exerciţiilor de simulare, în toate unităţile şcolare s-a auzit alarma clopoţelului timp de 30 de secunde, elevii fiind nevoiţi să se adăpostească sub bănci pentru a fi siguri că nu se vor răni şi, după oprirea alarmei, s-au deplasat împreună cu cadrele didactice, spre ieşirile de urgenţă stabilite.

Exerciţiile de simulare au fost monitorizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

La sfârşitul acestei săptămâni, toate unităţile şcolare vor trimite rapoartele exerciţiilor de simulare în caz de cutremur către Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar evaluarea concluziilor se va face de către reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

în toate unităţile şcolare din judeţul sibiu s-a dat alarma de cutremur  în toate unităţile şcolare din judeţul sibiu s-a dat alarma de cutremur  în toate unităţile şcolare din judeţul sibiu s-a dat alarma de cutremur

Ultima oră

Comentariul meu