câștigătorii de la festivalul studenţesc de modă şi design vestimentar „be creative” sibiu 2013

Într-o atmosferă specifică marilor capitale de modă, sâmbătă seara s-au decernat premiile concursului de modă şi design vestimentar organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu în parteneriat cu Cleopatra Models sub genericul „Be Creative”.

câștigătorii de la festivalul studenţesc de modă şi design vestimentar „be creative” sibiu 2013

Alături de cele douăzeci şi trei de colecţii înscrise în concurs, creaţii ce aparţin celor mai talentaţi studenţi şi tineri absolveţi ai facultăţilor de profil din ţară, pe catwalk-ul amplasat în eleganta curte a Muzeului Naţional Brukenthal au fost prezentate şi cele mai recente creaţii ale designerilor Stephan Pelger, Lena Criveanu, Mirela Diaconu, Iris Şerban, Alina Ene şi Răzvan Firea.

Juriul prezidat de Marian Pălie şi format din Angelica Dumitrescu, Monica Mezei, Bianca Pop, Daniela  Bădilă, Bogdan Podoleanu şi Ioan Şerban au avut dificila sarcină de a delibera pe cele două secţiuni ale festivalului concurs.

La secţiunea Modele, Locul I  a fost adjudecat de Alexandra Cânduleţ, Locul II de Betina Lazăr, iar pe Locul III s-a clasat Alina Bleza, toate din Sibiu. Modelel premiante au fost recompensate cu premii ce constau în vouchere de cumpărături sau produse cosmetice oferite de sponsorii Poema şi Marinnaud. Premiul revistei Rumors ce constă într-un editorial în exclusivitate a fost acordat domnişoarei Flavia Bodi.

La secţiunea Design Vestimentar  juriul a hotărât acordarea unui singur mare premiu şi a Trofeului „Be Creative” pentru Colecţia „Frenezia Cusăturilor Decorative” semnată de Olimpia Dobrotă (Sibiu) care s-a detaşat semnificativ de următorii clasaţi. Colecţia „Frenezia Cusăturilor Decorative” este rezultatul unui studiu făcut asupra cusăturilor manuale decorative din arta tradiţională românească. Pentru broderiile decorative s-au folosit fire de mătase, bumbac, polyester, panglică din satin, mărgele, forme turnate din sticlă, pene şi puf, iar prin croşetare s-au realizat diferite forme florale care completează broderiile prin forme volumetrice.

Workshop-urile de fotografie coordonate de  Oltin Dogaru şi Ionuţ Staicu au adunat în Piaţa Mare zeci de fotografi dornici să surprindă creaţii vestimentare şi coafuri avangardiste realizate de Paul Rădulescu.

„Prezenţa pe scena competiţională a tinerilor designeri este esenţială în dezvoltarea carierei şi recunoaşterea ulterioară a acestora pe plan naţional şi internaţional. Scena competiţională “Be Creative” de la Sibiu a demonstrat că poate şi susţine promovarea atât a tinerilor designeri vestimentari cât şi a aspirantelor la podiumurile celebre a marilor prezentări de modă“, declară organizatorii.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică